Виното влияе благоприятно на белите дробове

Подобрява и мъжката потентност
2 яну 2014 22:32,
1
Виното влияе благоприятно на белите дробове
Източник: Reuters

Екип холандски учени публикува наскоро изследване, което разкрива положителното влияние на виното върху белите дробове. При умерена консумация виното може да подобри белодробната функция чрез увеличаване на дихателния обем и понижаване на риска от белодробни обструкции, както и от рак на белите дробове. 

Основно, тези заслуги на виното се преписват на ресвератрола – естествено природно съединение, полифенолен антиоксидант, намиращ се предимно в червените видове. 

Освен известните му свойства – противовъзпалителни, понижаващи кръвната захар и укрепващи сърдечносъдовата система, през последните години на ресвератрола се преписват и няколко нови качества.

Сред тях е и подобряване стойностите на тестостерон, доказано в изследване от януарския брой на реномирания журнал Archives of Pharmacal Research, 2008 г.

Сам по себе си, ресверитролът като антиоксидант, повишава продукцията на сперматозоиди, а повишените нива на тестостерон допълнително усилва този ефект. Това означава засилване не само на потентността, но и на плодовитостта.

 

Продължението на материала може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
МАГУРА преди 10 години
Стига да е истинско вино,а не тия подправки и степчета,които ги сипват в бутилки и ни ги продават за по 4.99 бройката.Пия само домашно вино,който разчита на такова от магазина .. . . нищо хубаво не го чака :)Иначе наистина оказва благоприятно влияние , не само върху дроба,но и за настроението,почиства устната кухина от бактерии,зъбите съм забелязал,че също ги почиства :))