Кои храни подпомагат простатата?

Предлагаме ви четири варианта
Обновена: 13 яну 2014 13:44 | 13 яну 2014 12:20, Румяна Тасева
0
Кои храни подпомагат простатата?
Източник: Reuters

През последните години ползите от нара постоянно се дискутират от учените, като се откриват все нови и нови доказателства в тяхна подкрепа.

Този необичаен плод е ценен с богатството си на антиоксиданти и на специфичен фитонутриент – елагитанин, който всъщност е полезен специално за мъжете и още по-конкретно за здравето на простатата. Изследвания доказват, че екстрактът от нар потиска възпроизводството на простатните ракови клетки и ускорява апоптозата им.

За елагитанините се открива, че се наместват в образуването на нови кръвоносни съдове, които са необходими при разрастване на туморите.

Изследване на Калифорнийския университет също потвърждава, че сокът от нар бави прогресирането на простатния рак при мъжете след оперативна интервенция или лъчетерапия, макар че нивата на PSA се повишават, което е показател за евентуално връщане на заболяването.

Тиквените семки са друг уникален природен продукт, който е особено полезен за мъжете с доброкачествена простатна хипертрофия. Уголемената простатна жлеза при мъжете след 50-годишна възраст е често срещан проблем. Фактор за него е свръхстимулацията на простатните клетки от тестостерона и дихидротестостерон. Маслото в тиквените семки има свойството да предотвратява повишения синтез на тези хормони до ниво, което би могло да донесе растеж на раковите простатни клетки.

 

Продължението прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари