Влажните кърпички причиняват контактен дерматит

Причината е наличието на консерванти
15 яну 2014 15:12, Румяна Тасева
1
Влажните кърпички причиняват контактен дерматит
Източник: Reuters

Заради наличието на консерванти в някои влажни кърпички, които обичайно се използват за хигиенни нужди при бебетата, може да се развие контактен дерматит при тях, информира CBS News.

По думите на д-р Мери Чанг възпалителните реакции по слабините, лицето и части от ръцете, които често се трият с кърпичките са предизвикани от контакта с метилизотиазолинон (methylisothiazolinone / MI).

За да се успокои кожата и се избегнат повторни възпалителни реакции, специалистът препоръчва да се намали до максимум употребата на влажни кърпички и излагането на детската кожа на консерванти, аромати и други алергенни съставки.

Реакцията на организма към метилизотиазолинон може да бъде тревожно остра, какъвто случай са третирали от екипа на д-р Чанг, която споделя за наблюденията си за повишаваща се чувствителност на хората към съдържащите химикала и консервантите продукти, които се използват във всяка възраст.

По данни на американски проучвания някои производители повишават концентрацията на метилизотиазолинон в продуктите си до 25 пъти, което и обяснява натоварването на имунитета и развитието на алергия. 

Повече полезна информация за здравето може да намерите на Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
INTERESNO преди 10 години
Ха ! Сега ми стана ясно от какво са ми в такова ужасно състояние ръцете - а то от мокрите кърпи на колегата,който е в другата смяна и слага върху мишката си влажна кърпичка всеки ден.Абе аз съм си хигиеничен,ама ... викам си ДАЛИ ПЪК АЗ СЪМ *** НЕЩО,а то къде бил проблема ..... до преди новия колега да дойде при нас-нямах никакви проблеми,но си мислех пък,че и може да е от мръсната клавиатура,а то от неговите кърпички .... тцтцтцтц от утре вече да му мисли .Много е гадна тази кожна реакция.