Как да премахнем главоболието с хомеопатия?

Кое е подходящото хомеопатично средство
12 фев 2014 15:58, Румяна Тасева
2
Как да премахнем главоболието с хомеопатия?
Източник: Reuters

Главоболието е оплакване, което изисква една от най-прецизните преценки за произхода му отстрана на лекаря хомеопат. За да се облекчи моментното състояние, специалистът може да вземе предвид само най-силните и споменати от пациента особености, придружаващи главоболието. В случай обаче че то има хронична причина за проявление, то по-нататъшното му овладяване ще изисква по-задълбочен анализ за намиране на точната персонална терапия.

Иначе, най-често използваните средства за облекчаване на острата форма на главоболие са беладона, нукс вомика и бриония.

Предлагаме ви списък, който представя начина на подбор на хомеопатичното средство според особеностите на главоболието:

Беладона е подходяща при силно интензивно главоболие с пулсиращи усещания. Наблюдава се силна чувствителност към светлина, шум, нетипични миризми или докосвания. Главоболието се появява изведнъж и изведнъж изчезва. Може да се усеща болка навсякъде по главата, но най-често страдащият сочи челото си. 

Болката може да се движи от челото към тила. Лицето изглежда изпотено и топло, но ръцете и краката са студени. Възможно е зениците да са разширени. Това главоболие често се появява при наличие на повишена температура.

 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: хомеопатияглавоболие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
"Лицето изглежда изпотено и топло, но ръцете и краката са студени. Възможно е зениците да са разширени. "А стига бе!Тука за почитателите на белия прах ли пишат?
1
4
 
2
 
! Отговори
Терапевт преди 10 години
Най-добрият начин да си излекувате главоболието с хомеопатия е да се засилите и да си блъснете главата в стената. Няма гаранция, но все пак е възможно да спрете да вярвате в простотии, като хомеопатия, карма и други такива глупости.