От март лекарите ще проверяват електроннo дали пациентите им са пенсионери

Това става факт след подписано споразумение между НОИ и НЗОК
25 фев 2014 15:47,
1
От март лекарите ще проверяват електроннo дали пациентите им са пенсионери
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

От 10 март всички лекари и лекари по дентална медицина ще могат да проверяват по електронен път дали пациентите им са пенсионери. Това съобщиха от пресслужбата на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

Тази възможност е факт след подписано по-рано днес споразумение между управителя на Националния осигурителен институт /НОИ/ Бисер Петков и управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова.

Достъпът до информационните масиви на НОИ ще се осъществява чрез използваните от лекарите програмни продукти и след подаване на заявление по образец до Здравната каса.

Всеки първи работен ден на седмицата НЗОК ще предоставя на НОИ структуриран списък на лекарите, подали през предходната седмица заявления.

На тази база осигурителният институт ще издава уникален код за достъп до електронната услуга, който лекарите ще получават по електронна поща чрез подписано с електронен подпис съобщение. Така ще се гарантира сигурността на информацията.

На интернет страниците на НОИ и НЗОК ще бъде публикувано подробно описание на начина за достъп до наличната информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
А преди 10 години
Каква ще е глобата за лекари не издали касова бележка за платена такса. Кога ще бъдат вързани с НАП.Стига сме им давали джобни пари.