Солариумът е по-опасен, отколкото предполагате

Изкуствената светлина е предпоставка за рак на кожата и болни очи
26 апр 2014 15:44,
2
Солариумът е по-опасен, отколкото предполагате
Снимка: Reuters

С наближаването на лятото много дами се замислят дали да не посетят солариум. Манията по шоколадовия загар увлича все повече представителки на нежния пол, а и немалко мъже.

Несъмнено тенът ни придава по-секси вид, но преди да тръгнем към салона за красота, трябва сериозно да се замислим дали си струва жертвата за нашето здраве.
 
Редица изследвания вече са доказали, че излагането на изкуственото лъчение не ни предлага по-безопасен начин да се сдобием с апетитен загар.
 
Солариумите доказано повишават риска от най-често срещания рак при хората - кожният карцином, който се отразява на външния слой на кожата. По принцип той е с добра прогноза за лечение, но неговият характер и рецидивите му все пак са проблем на общественото здраве изобщо.
 
Честотата му непрекъснато се увеличава поради по-голямата продължителност на живота и навиците, особено многократното излагане на слънце.
 
В тази връзка американски учени са прегледали резултатите от поредица проучвания, проведени от 1977 г. насам на 80 000 души от шест страни. Те откриват връзка между солариумите и два вида кожни карциноми.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
насрана николета преди 9 години
Уф,че грозно!
1
2
 
4
 
! Отговори
7 преди 9 години
Не тъмната изгорена кожа те прави да изглеждаш "секси",а енергията събрана от слънцето и природата и от собсвеното ти усещане за твойта "секси"сила!По-красиво от светлата кожа няма!Такъв цвят като наср..а николета-thank you!