Кърменето се отразява добре на чревната флора

Така се укрепва имунната система на бебетата
30 юни 2014 14:07,
2
Кърменето се отразява добре на чревната флора
Снимка: Reuters

Факторът, свързан с храненето, който има най-голямо влияние върху развитието на чревната флора на детето, е дали то е кърмено или не. Това сочат данните от ново проучване на Националния институт по храните към Техническия университет в Дания и Университета в Копенхаген.

 
Проучването установява, че кърменето подпомага растежа на полезните млечнокисели бактерии в чревната флора на бебето, което допринася за развитието на имунната му система.
 
Редица проучвания показват, че кърмените бебета порастват малко по-бавно и са малко по-слаби, в сравнение с децата, които са хранени с адаптирано мляко. Кърмените деца също така по-рядко страдат от затлъстяване, алергии, диабет и възпалителни заболявания на червата по-късно в живота.
 
Според данните от настоящото проучване това може да се дължи на по-доброто развитие на полезните бактерии в чревната флора на бебето, благодарение на кърмата.
 
Учените установяват, че има значителни промени в бактериалния състав на чревната микрофлора от девет до осемнадесет месеца, след като кърменето се прекрати и детето консумира други видове храни. Чревната микрофлора продължава да се развива до тригодишна възраст, тя става все по-сложна и по-стабилна.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Бай Пеню преди 9 години
И аз трябва да пробвам
1
0
 
0
 
! Отговори
vivian преди 9 години
"Редица проучвания показват, че кърмените бебета порастват малко по-бавно и са малко по-слаби, в сравнение с децата, които са хранени с адаптирано мляко. Кърмените деца също така по-рядко страдат от затлъстяване....."Много зависи от състава на кърмата. На моя братовчедка децата, и двете са кърмени до към годинка и половина. Тя имаше много кърма и децата бяха постоянно на гърда и изключително на кърма. И двамата от бебета са с наднормено тегло, така че зависи и от състава на кърмата :)