Ваксината срещу рак на маточната шийка не била толкова опасна

Тя не води до венозен тромбоемболизъм
16 юли 2014 13:04,
7
Ваксината срещу рак на маточната шийка не била толкова опасна
Снимка: Reuters

Напоследък ставаме свидетели на все по-противоречиви данни относно безопасността на широко обсъждата ваксина срещу рак на маточната шийка.

Макар да си е спечелила мнозина противници по цял свят, вече много изследвания сочат, че тя не носи зловредните ефекти, в които е обвинявана.
 
Така например според последното проучване на Американската медицинска асоциация, HPV имунизацията не причинява кръвни съсиреци, които биха могли да представляват опасност за живота.
 
То е публикувано в сп. Jama.
 
Проведено е изследване сред повече от 500 000 жени на възраст между 10 и 44 години, които са били ваксинирани в периода между 2006 г. и 2013 г. Връзка между т. нар. венозен тромбоемболизъм и препарата обаче не е била открита.
 
Натрапваните опасения за опасността от такава имунизация не бива да се вземат толкова сериозно, тъй като те биха могли единствено да са в ущърб на общественото здраве, смятат експертите.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ваксините (както и пиенето на вода, или дори дишането) могат да са потенциално опасни.Обаче отказът от ваксини е МНОГО по-опасен от всякакви потенциални рискове, свързани с ваксините. В САЩ, Австралия и някои области във Великобритания (където "антивакс" движението е силно) последните години се наблюдава сериозен бум на сериозни заразни болести като коклюш, полио и т.н. които са напълно предотвратими чрез ваксини.Хайде не се доверявайте на жълтата преса, и почнете да вярвате на науката!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Free, покажи едно изследване или направи ти измерване. Намери ми вириона на едрата шарка в природата и го покажи на света да го види. Или може да спреш да лъжеш. Но това, което казваш е безотговорно. В Щатите вече хора боледуват от коклюш, защото "Нито една ваксина не е ефикасна".
4
6
 
6
 
! Отговори
Free преди 9 години
Нито една ваксина не е ефикасна, всички до една са опасни и потенциално убийствени !!! Ваксината против едра шарка е отменена през 1980г. поради милионите тежко увредени за цял живот - парализи, умствена изостаналост и други тежки неврологични увреждания. Впоследствие се разпространява лъжата, че тя е отменена защото вируса на едрата шарка бил победен ?! Та този вирион на едрата шарка си съществува в природата и сега, но никой от неваксинираното поколение след 1980г. не се е разболял ! Парадокс!
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И, Цвете, на мен приятелката ми си направи ваксината и съм сигурен, че експертите отдавна са ваксинирани, и дъщерите и сестрите им и те.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на все по-противоречиви данни -- данните хич не са противоречиви, данните сочат, че ваксината си работи и не е опасна. Има разни откачалки, които си измислят глупости напук на данните и ги пускат по блоговете си, а медиите ги разпространяват, защото да покажеш "другата гледна точка" е медиен принцип. Сякаш фактите имат две страни. И заради сензациите, разбира се.
1
4
 
8
 
! Отговори
Цвете преди 9 години
Я експертите да се изброят поименно, а аз ще им ваксинирам дъщеричките и сестричките, пък каквото стане- стане