Скок на болните от лаймска болест в Монтанско

РЗИ: 42 са установените случаи, това е 4 пъти повече
6 авг 2014 13:04, Анисия Иванова
5
Скок на болните от лаймска болест в Монтанско
Снимка: Reuters, архив

Има рязко увеличение на заболелите от лаймска болест в Монтанско заради постоянните дъждове и многото кърлежи в тревите. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града.

Потвърдените случаи на заболели от инфекцията са четири пъти повече, отколкото през миналата година.

От инспекцията уточняват, че регистрираните случаи на лаймска болест в лечебни заведения в Монтанско са 42. От тях напълно потвърдени са 9, тъй като в повечето случай, след като преминат лечение в болница, пациентите не се връщат за повторно  изследване след месец, уточниха от РЗИ.

Северозападът е един от районите в страната, който е сред най-пострадалите в последните месеци от непрекъснати проливни дъждове, което е предпоставка за увеличаване на кръвосмучещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е чудно
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пише се "повечето случаи", а не "повечето случай". Случай - единствено число. Случаи - множествено число. Буквичката "й" (и-кратко) не е "и" с ударение! Проверявайте си статиите преди да ги публикувате. Ученици също четат и попиват глупостите ви! Също така препоръчвам да си припомните правилото за двойното "и" и "и + й".
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пише се "повечето случаи", а не "повечето случай". Случай - единствено число. Случаи - множествено число. Буквичката "й" (и-кратко) не е "и" с ударение! Проверявайте си статиите преди да ги публикувате. ДУченици също четат и попиват глупостите ви! Също така препоръчвам да си припомните правилото за двойното "и" и "и + й".
1
2
 
1
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Hubava konspiraciq :) napalno vazmojno e v bg se poqvqvat bolesti izkoreneni predi desetki godini sashto...mn stranno qvlenie