Вече работят обновените отделения на девинската болница

11 клинични пътеки се изпълняват, клиниката кандидатства и за нови
6 авг 2014 17:24, Анисия Иванова
4
Вече работят обновените отделения на девинската болница
Снимка: архив Булфото

Обновените отделения на МБАЛ-Девин отварят врати след приключилия ремонт на сградата, съобщи изпълнителният директор на болницата Радка Грозданова.

Вътрешното отделение и неврологичният блок са настанени от тази седмица в реновираните помещения и работят с пълния си капацитет, уточни директорът на болницата за БТА.

Още по темата
В следващите дни се планира да се пусне в действие и ремонтираното хирургично отделение. Над 530 хил. лв. без ДДС струваха досега поръчките за ремонт и доставка на оборудване за възстановената болница.

Средствата за разплащане на стари задължения и обновяване на МБАЛ-Девин бяха отпуснати от правителството, за да се отвори отново болничното заведение, прекратило дейност през 2011 г. заради задлъжнялост.

Общо 11 клинични пътеки се изпълняват в момента в МБАЛ- Девин по договор с РЗОК- Смолян. Болницата кандидатства пред касата за договаряне и на нови пътеки, предимно хирургични.

Девинската болница  бе затворена през юли 2011 г. заради натрупани задължения за около 1.8 милиона лева въпреки протестите на местните хора.

В опитите за възстановяване на дейността й взеха участие здравният министър при управлението на ГЕРБ Десислава Атанасова и министър Таня Андреева от кабинета на Орешарски.

Средствата за рехабилитация и оборудване на болницата бяха осигурени от правителството през есента на 2013 г. За целта предишният кабинет одобри допълнителни бюджетни средства по бюджета на община Девин в размер до 700 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: болницаДевиндейност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Ето, значи, къде отивали парите ми! Тая болница пак ще фалира, защото няма нужда от нея. 11 пътеки са нищо. Не могат да изплатят заплатите и на сестрите, какво остава за лекари, санитари, администрация, лаборатория, оборудване, поддържащ персонал, режийни, лекарства, консумативи и т.н.След година болницата пак ще е във фалит и тогава ще се чудим за какъв дявол му е трябвало на някой *** да я ремонтира... за 700 хил лв. От нашите джобове. Пари, хвърлени на вятъра!
2
3
 
5
 
! Отговори
Zont преди 9 години
ъде са герберите да кажат колко са лоши комунистите.
1
4
 
8
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 9 години
Дир-ничета, Анисия, доколкото си спомням ГЕРБ закриха болницата в Девин!!! Всички министри на здравеопазването хванати от гората, яли филия с мас само закриваха!!! Чак, д-р Андреева направи всичко възможно да се открие отново болницата! А онази грешка на природата Десито освен да прави с***ки нищо не може да прави, така, че не й приписвайте чужди заслуги! Чак толкова помним, не ни обвинявайте в наличие на деменсия!