Как ученето да бъде по-ефективно?

Определете"зона за учене"
10 сеп 2014 20:15,
1
Как ученето да бъде по-ефективно?
Източник: Reuters

Преди да започнете да учите, трябва да освободите място – физически и психически. Обикновено учите за нещо конкретно – изпит например. Ако ви се струва обезсърчително, поемете дълбоко дъх и направете пауза преди да започнете. 

Помислете за нещата, които ви карат да се чувствате комфортно – любима напитка, удобни дрехи. Използвайте всички начини, които биха направили процеса по-приятен. Когато чувствате физически комфорт, се подобрява и менталният. 

Създайте собствена зона, която не бива да изглежда като работен офис – на много студенти това не им влияе стимулиращо. 

Друг важен е фактор е установяването на правилни темпове на учене. Когато то е бързо и усилено, обикновено води до изразходване на много енергия. За много по-разумно се оказва равномерното темпото – по този начин енергията се разпределя. Истината е, че няма правилен или грешен ритъм на учене – важен е този, който работи за вас, просто трябва да го откриете. 

Не бива обаче да забравяте, че почивките са толкова важни, колкото и активното учене. Така че, не забравяйте да си почивате от време на време. Режимът 10 минути почивка на всеки 30 минути активно учене работи за много хора.

 

Повече полезна информация може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари