Къде грешим при лицевите опори?

Вижте три често допускани грешки
14 окт 2014 09:44,
0
Къде грешим при лицевите опори?
Източник: Reuters

Лицевите опори са чудесно упражнение, което включва всички мускули в тялото. Често обаче се допускат някои грешки при изпълнението му, които могат да саботират ефекта от него. Трябва да знаете, че техниката е също толкова важна, колкото и самото изпълнение на лицевите опори. Вижте къде най-вероятно бъркате. 

1. Концентрирате се само върху изтласкването

Упражнението се състои от понижаване и изтласкване на тялото, а и двете части са еднакво важни за неговата ефективност. Не оставяйте гравитацията да работи вместо вас, съветват експертите. 

Когато сте „на върха“ на упражнението, си представете, че вкопавате ръцете си в пода, като го обхващате с всичките си пръсти. Това „включва“ най-големите мускули на гърба. Тяхното активиране не само помага за самото понижаване, но и укрепва горната част на тялото.  

2. Ръцете са прекалено раздалечени

Поставянето на ръцете на голямо разстояние една от друга прави упражнението по-малко ефективно. Причината е, че се скъсява разстоянието между тялото и пода. Осен това, се поставя по-голям акцент върху гърдите, като по този начин в по-голяма степен се напрягат раменете. 

Дланите на ръцете трябва да бъдат поставени точно под раменете. Това позволява на лактите да бъдат близо до двете страни на тялото, а упражнението работи както за гърдите, така и за трицепса. Експертите обясняват, че трудността на упражнението ще се покачи, но в дългосрочен план повече ще укрепи тялото.

3. Отпускане на раменете

Когато ръцете и раменете са уморени, вратът се спуска самостоятелно към пода. Позицията не само изглежда глупаво, но и изкривява гръбнака, което повишава риска от травма. Завършената лицева опора е, когато гърдите, а не челото, се допира до пода. 

Тялото трябва да образува права линия от главата до петите. Поддържайте тази позиция през цялото време, докато извършвате упражнението.

Повече полезна информация на здравна тематика може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари