Какво е характерно за чувствителната кожа?

И кога тя е свръхчувствителна
Обновена: 2 дек 2014 11:07 | 2 дек 2014 11:07,
0
Какво е характерно за чувствителната кожа?
Източник: Reuters, архив

Силно чувствителната кожа реагира с раздразнение към фактори, които се понасят добре от нормалната кожа. Типичните симптоми са усещане на парене и сърбеж. Възможно е също така да се появи и зачервяване.

Дерматолозите обясняват, че причините за много чувствителната кожа са комбинация от отслабена бариерна функция на кожата, реакция към стресови фактори и хиперреакция на нервните окончания. Стресови фактори за кожата могат да бъдат определени козметични съставки, влиянието на околната среда, както и повишени нива на емоционален стрес.

Причината, поради която някои хора имат много чувствителна кожа, също не е ясна. В случай, че страдаме от заболяване като розацея или купероза, може и да има наследствена причина за повишената чувствителност. Въпреки това, дори хора без заболявания могат да страдат от свръхчувствителност на кожата. 

Какви са разликите между много чувствителната и чувствителната кожа?

Хиперчувствителната и чувствителната кожа имат много общи неща. Основната разлика е честотата и интензивността на симптомите. Така например, ако повечето продукти за грижа за кожата предизвикват парене или сърбеж, по-вероятно е да страдаме от хиперчувствителна кожа.

Цялата статия може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари