Забраняват солариумите в Австралия от Нова година

Има голям брой заболели от рак на кожата
31 дек 2014 15:30,
15
Забраняват солариумите в Австралия от Нова година
Снимка: Архив Reuters

От четвъртък Австралия забранява солариумите на по-голямата част от територията си заради високия брой на случаи на рак на кожата, съобщава Франс прес.

Забраната влиза в сила от 1 януари в щатите Нов Южен Уелс, във Виктория, в щата Южна Австралия и Тасмания, в Куинсланд и в Австралийската столична територия.

Примерът им ще бъде последван и в щата Западна Австралия, но засега управата му още не е съобщила датата за влизане в сила на забраната. В Северната Територия пък няма инсталирани солариуми.

Австралия става втората страна след Бразилия, която премахва соларните салони. В Куинсланд се наблюдава най-големият процент на случаи на заболявания от рак на кожата и експертите нямат съмнение, че съществува пряка връзка между солариумите и злокачествения меланом.

Жителите на Австралия са изложени на силни слънчеви лъчи в продължителни периоди от годината. Държавата-континент понякога е описвана като "страната на слънчевите удари". Медицинските власти отдавна информират обществеността за опасностите от  продължителното излагане на слънчевите лъчи. Те призовават гражданите да използват слънцезащитни кремове, да носят шапки и слънчеви очила.

Специалистите водят борба и със солариумите. Според тях две трети от австралийците са с риск да бъдат диагностицирани с рак на кожата до навършването на 70-годишна възраст.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
верно си е лудост при толкова слънце, да имат солариуми. дивотия.
11
5
 
12
 
! Отговори
баба ти Здравка преди 9 години
Дани,Дани и във формулата на водата ако се прибави една молекула става отровна,и в твоето ДНК ако се направи и минимална промяна ще си гущер...та това ли са ти бяха аргументите? Днешните млади сте пълна скръб по отношение на знания и дори не можете адекватно да защитите тезата си.Толкова лесно се манипулирате от реклами и икономически диверсии,че ги защитавате безропотно без и грам разум да влагате а най-лошото е,че не слушате по-възрастните и знаещи от вас. Весела Нова Година!
10
8
 
5
 
! Отговори
Dani преди 9 години
V himi4nata formula na margarina lipsva edna molekula, koqto , ako se pribavi stava 4ista plastmasa. Jivota i zdraveto -vsi4ko e vapros na kasmet .Balgarski lekar go priznava .A kogato na nqkoi mu e pisano da se udavi , nqma da se obesi .Vesela i zdrava nova 2015 godina.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сложили са снимка от Слъчнев бряг.
8
4
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Той-възрастният човек ли ти се отваря на теб или ти на него??? Какъв е този език и самочувствие? Годините и здравето на човека и семейството му обясняват всичко и нямат нужда от пубертетски коментари.Интересно ти от какво си направен защото си мнооого зле Ха ха ха,хайде весела Нова Година и друг път не се обаждай от коневръза
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бай нас. Първо виж от какво и ка се прави маргарина после ми се отваряи, ще кажеш, че сигурно има мляко в него. Много, ама много си зле.
6
6
 
19
 
! Отговори
бай Нас - до 3 преди 9 години
Хайде не говори за микровълновите :) Ползваме такава повече от 20г и дори тази година я замених с нова. Също се злослови и по адрес на маргарина който ползвам повече от 50г-още първият немски който влезе в България през 1963-64г и от тогава го консумираме постоянно като се радваме на отлично здраве и кръвни показатели като по учебник.Също през по-голямата част от живота си сме се лекували с "вредните" амидофен,пирамидон,аналгин-хинин,кодтерпин и доживяхме до старост,но от слънце сме се пазили...
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И 100% от заболелите пият вода, изводите оставям на вас. Но това не е наука л ;).
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статистичските данни на заболелите от рак на кожата и при жените на гърдата, потвърждават това И В БЪЛГАРИЯ.85 процента от тях са били редовни посетители на солариумите или са лежали по черноморските плажове повече от пет лета.
3
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Солариумите са на същия принцип като машините за химиотерапия само, че са с по-слабо лъчение!!!Има кремове за по-бързо потъмняване! Намазваш се с един такъв и една баня на басейн и слънце и все едно си бил половин месец на плаж!!!!Гласувам твърдо против солариумите и микровълновите печки като една такава Гала я премаза с един чук щото правела храната канцерогена!
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След няколко сеанса в солариум някои жени добиват тен на печена кокошка. Направо да ги захапеш!!!!
1
3
 
51
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
такава слънчева страна "континент" а ми ходят на солариум, пуста мода да се пекат като скумрий.