Главоболие при хрема – причини и препоръки

Защо се появява?
9 фев 2015 21:06, Румяна Тасева
0
Главоболие при хрема – причини и препоръки
Източник: Reuters, архив

В повечето случаи пренебрегваме хремата като симптом на заболяване. Понякога пристъпваме късно към лечение, едва след като установим, че твърде дълго време носим кърпичките със себе, неприятният дискомфорт продължава и дори, още повече, влошаването на общото ни здравословно състояние се задълбочава.

Ринитът в повечето случаи се дължи на вирусни и бактериални инфекции, които предизвикват обичайните за зимните месеци простудни заболявания и грип. В тези случаи, освен отделянето на секрет, получаващ се заради възпалението на лигавицата на носа, се проявяват и други симптоми като затруднено носно дишане и дишане през устата, стичане на секрет в гърлото и кашлица, промяна на гласа, липса на обоняние, повишена температура, болка при натиск встрани от носа, тежест в ниската част на челото, главоболие... А последното е изключително неприятен симптом, защото най-силно отнема работоспособността ни. Обикновено при вирусни инфекции и грип главоболието е по-изявено. То е локализирано над очите, челото и слепоочията.

1. Какви са причините за главоболието при хрема?

Една от причините за главоболието, придружаващо хремата, е свързана с повишеното отделяне на течности от организма, включително от тъканите в областта на черепа. Обикновено това се случва при простудните заболявания с повишена температура. По-голямото количество течности създава известен натиск върху мозъчната обвивка в резултат на което и се формира усещането за болка.

Повече за главоболието при хрема може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари