Как сексът помага на здравето?

Сексът е отличното средство за отключване на всички сетива
13 фев 2015 22:31,
8
Как сексът помага на здравето?
Източник: Reuters, архив

Сексът не е просто физически акт. Това е цяла каскада от емоции и чувства, водещи тялото до състояние на екстаз и социална комуникативна превъзбуда. Според ред забележителни личности... сексът е отличното средство за отключване на всички сетива.

С напредване на общата култура на съвременното общество и "отварянето" на повече и повече врати към сексуалното обучение в отделните личности, специалистите по сексуална медицина, гинекология и андрология, решили да създадат общ колектив и да изведат в кратък списък десетте основни и най-често срещани здравословни проблеми, които се коригират с качествен и хубав секс. Те доказали всъщност, че сексът при тези условия може да бъде и алтернативна форма на лечение.

От много време насам актуалност набира куиз-въпросникът "Секс - факт или фикс идея". Благодарение на редица подобни проучвания, учените споделят, че сексът всъщност наистина е висш акт на взаимодействие.

Било проведено проучване сред стотици млади хора, които водят три или четири пъти седмично полови сношения в сравнение с такива, които водят по-малко от четири пъти месечно. В периферна кръвна проба на първата група било установено драстично завишение в нивата на антитела, борещи се с едни от най-активните и модерни вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Това довело до заключението, че сексът е един много качествен метод за увеличение на имунната реактивност на тялото в рисковите сезони, богати на витаещи вируси в атмосферата. Доказателството било ясно и точно формулирано в журнала им - сексът е качествен имуностимулатор. Разбира се, учените добавят и специален абзац в журнала си, с който казват, че акцент за подобряване на имунната реактивност на организма е също така правилното и здравословно хранене, поддържането на физическа активност, достатъчно отдаване на сън и мозъчна почивка, както и своевременно прилагане на някои основни видове ваксини.

Повече за ползите от секса може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: здравелибидосекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Бо преди 9 години
То хубаво секс, ама като няма с кой ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Иванчо преди 9 години
На 68 години съм.С жената 3 пъти седмично, останалите дни запълвам със съседките.Доктора каза , че ако не ме блъсне кола и на 100 години ще съм така!
3
1
 
1
 
! Отговори
неверник преди 9 години
Къде ги тия правила?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, те тия с червените каскети са по на 60+... Отдавна са се отказали от ежедневните човешки удоволствия...
1
3
 
12
 
! Отговори
ТОТО преди 9 години
Къде тез мъже?!Вече са под масата отдавна и хъркат...Наздраве, брат!