Климактериум преживяват и мъжете

Какво е характерно за него?
24 фев 2015 16:16,
18
Климактериум преживяват и мъжете
Източник: Reuters, архив

Проблемите, свързани с женската менопауза от дълго време са предмет на внимание на гинеколози и ендокринолози и в тази област са постигнати сериозни успехи с използване на съвременни средства и методи за корекция на нарушенията на хормоналния баланс.

Андропаузата при мъжа обаче дълго време оставаше извън полезрението на специалистите. Но и тя е не по-малко сериозен проблем, който също изисква грижи както от страна на лекарите, така и от страна на психолозите.

Симптоми

Не само жените имат повод да се оплакват от промените, които настъпват с тях през климактериума. Наистина съществува критическа възраст и при мъжа, която се нарича андропауза.

Обикновено тя се свързва с редица сексуални проблеми, които подкопават психиката на мъжа.

Нарушенията в хормоналния баланс, настъпващи при мъжа с напредване на възрастта водят до промени, проявяващи се с натрупване на мазнини в коремната област, намаление и отслабване на мускулатурата, намалена жизненост и самочувствие, понякога достигащо да депресия, намалено либидо и еректилна функция, увеличение на простатната жлеза с проблеми в уринирането и увеличена честота на сърдечно-съдови заболявания.

Проявленията на андропаузата са свързани с прогресивно намаляващите нива на свободния тестостерон, докато нивото на естрогените (женските полови хормони) остава същото или относително нараства.

Повече за симптомите андропаузата може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6За номер 3 не знам, ама аз, номер 1, няма как да съм чичко, след като съм 30 годишна мацка. Така, че ще стана лелка, но не и чичко. :))
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стават по кротки !
9
1
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Татко и батко може да се окажат наблизо. Реагират според акъла, възпитанието и физическата си форма.
8
0
 
3
 
! Отговори
До Чичка 5 преди 9 години
Това, за което пишеш, няма нищо общо с темата на статията.Ти пишеш за нещо, което е конструирана по принципите на пазарната икономика.Статията разказва за медицински факт.
7
1
 
5
 
! Отговори
Абсент преди 9 години
Баси намека ;-)))) на снимката към статията Варуфакис-факате се с човека май.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ехаа, 1 и 3 добре познават нравите на "чичките". Явно са изпечени чички. :-) хахах :-)
5
5
 
4
 
! Отговори
Чичка преди 9 години
Излизам само с 20 годишни. Те ме обичат заради портфейла ми, аз тях заради младостта и красотата им. Винаги е било така и винаги ще бъде!
4
0
 
5
 
! Отговори
ЕмоционалнитеПромени преди 9 години
Всичко, което е написано за емоционалните промени в мъжката психика по време на андропаузата, се проявява у мамините синчета още преди да навършат 30 години.Ако попаднеш на такова мъжеподобие - бегай, спасявай се, докато си още млада и имаш шанс да намериш нормален мъж /не че е лесно, де/ :)
3
1
 
4
 
! Отговори
За симптомите преди 9 години
1 е формулирал много точно - чичетата решават да си хванат гадже, по-младо от дъщерите им. Ако не успеят, нищо не им пречи да си фантазират пред приятели, които се правят, че им вярват или дори да се опитват да закачат девойчета по улиците и да подсвиркват след тях. В резултат, често пъти получават яка псувня, а понякога даже и тупаник от някой разгневен татко или батко на момичето. Чичката обаче се гордее с това и го счита за мъжкарски епизод.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като му се обясни Жената в любов.Ще му мине.Например:"Ще те Обичам ,докато се сбръчкаме".Няма,как да не му мине критическата.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С две думи решават, че това им е последният шанс и се хващат с някое 20-годишно девойче, което ги върти на малкия си пръст. Доста тъжна гледка. 60 годишен чичко, с 20 годишна, който на всичкото отгоре си и вярва, че тя е с него по любов.