Мобилният телефон ни причинява рак

Те трябва да се ползват предпазливо
17 мар 2015 15:40,
4
Мобилният телефон ни причинява рак
Снимка: Reuters, архив

Все повече европейски държави обмислят да въведат законодателни промени, забраняващи на децата на възраст по 10 години да ползват мобилен телефон. Говори се също така разговорите да бъдат ограничени сред възрастните. Чрез по-високи месечни такси към телекомите например.

Причината – между 30 и 50 хиляди души годишно в света се разболяват от рак на очите и на мозъка, в резултат от широката употреба на клетъчни телефони, сочат данните от ново изследване на италиански учени, ръководени от д-р Джордж Карло.

Те регистрирали как вредните лъчения на апаратите, заедно с останалите рискови фактори, допринасят за развитието и на други видове онкологични заболявания.

Съществуват две основни вреди, които клетъчните телефони нанасят върху главата, очите и мозъка. Едната е топлинното въздействие от антената на мобилния телефон върху тъканите на главата.

По-дългите разговори буквално „пържат“ мозъка, тъй като в него има течности, които се нагряват от антената на телефона. Нарастването на градусите в главата зависи от продължителността на разговорите.

Още за вредата от мобилните телефони ще прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
За справка мощноста на изъчването на един телефон е в рамките на някави миливати, базовите станции на мобилните оператори излъчват с 20 вата, предавателите на Копитото например излъчват в порядъка на киловат. Правите разлика нали? Вие телевизия гледате ли? Гледате! Е, да вземем да я спрем в такъв случай. Естествено, че не бива да се прекалява, но подобни статии само паника всяват!
2
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
"Говори се също така разговорите да бъдат ограничени сред възрастните. Чрез по-високи месечни такси към телекомите например."
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро!Който е учил е учил, останалите са обречени!В днешно време хората не дават и 5 ст. за живота ви, макар и да показват как ценят всеки един!