Лекарство за болни от рак на гърдата изчезна от аптеките

Това бе единственият безплатен медикамент, предписан на хиляди
22 авг 2015 12:58,
19
Лекарство за болни от рак на гърдата изчезна от аптеките
Снимка: архив, Reuters

От Центъра за защита на правата в здравеопазването съобщиха, че от родните аптеки е изчезнал лекарствен продукт с широка употреба при рак на гърдата. Става дума за "Киареста", който е генеричен аналог и единственият изцяло безплатен продукт от групата на "Анастрозола". Вносител е "Неола Фарма", с която от неправителствената организация не са успели да се свържат поради липсата на актуални данни, съобщава БНР.

От медикамента се нуждаят хиляди пациенти, на които лекарството вече е предписано. Те не само, че ще трябва да доплащат за аналозите, но и да преодолеят тромавата административна процедура по замяната на лекарството. Забавянето, което може да отнеме месец, води до нарушаване на ритъма на лечение, а то изисква да се приема таблетка всеки ден.

В Здравната каса и в Агенцията по лекарства няма информация защо липсва лекарственият продукт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези хапчета се пият , за да не се върне рака обратно . Взема се по 1 на ден.Американците си го купуват от Канада , че е по-евтино ! Как в България ще изчезне от аптеките ? Някой да не го продаде навън ?- и не го знаят ?
8
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Лекарите и фармацефтите не са бизмесмени и аптеките на са търговски обекти - виж какво пишат законите в страните от цяла Европа, включително и у нас.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7. Има хапчета за болни от рак и се вземат по 1 на ден. След операции.Такива безплатни лекарства се доставят направо на пациента .Така се процедира и с лекарствата за диабетици по света . Само че в България ще го изземат от аптеките . Е как да не се знае КОЙ ?
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такова нещо като лекарство за рак не съществува. Има природни и естествени методи, но лекарства и вълшебни хапчета за рак няма!
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медицината в днешно време е БИЗНЕС. Един от най-грозните бизнеси!Разбира се, че ако се появи медикамент, който се окаже ефективен срещу ракови болести, веднага ще изчезне от пазара. И Москов/ГЕРБ/държавата не са ви виновни. Това е дело на корпорациите и е проблем в световен мащаб.
4
1
 
9
 
! Отговори
Е и преди 8 години
Да има поне един изненадан???
3
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът трябва да разбере, че комунизмът когато всичко беше безплатно и всеки си клатеше краката и получаваше безплатно здравеопазване свърши, край! Сега сме пазарен пакитализъм и демокрация - най-съвършените системи. Здравето е бизнес, пари, а лекарят и фармацефтът са бизнесмени коити се стремят да реализират печалба с продукта си. Който е кадърен и има усет да прави пари може да си позволи качествен продукт, а некадърниците, бачкерите които бачкат за 800 кинта заплата да пият шипков чай.
2
15
 
5
 
! Отговори
12 преди 8 години
днешните лекарства са много агресивни. най/добре е човек да ги откаже. Ако тези са само за облекчение на болката, няма смисъл. Им праг на болкат и лекарствата го качват. Към всяко лекарство сега се развива зависимост. Нормално е да боли, когато човек го проумее, няма да тичам след химери за вечно здраве. Организмът има достатъчно сили да се пребори сам. Може да му помогнеш с джинджифил. Четете за него-храната ба богоизбраните
1
7
 
12
 
! Отговори
тиквата преди 8 години
МОСКОВ=МЕНГЕЛЕ , ГЕНОЦИД !Г=главен , Е=екзекутор, Р= на република Б=България ;Герб