НЗОК дава 4,5 млн. лева на болниците от своя резерв

Около 500 хиляди лева са разпределени към болниците
1
НЗОК дава 4,5 млн. лева на болниците от своя резерв
Снимка: Булфото, архив

Сумата от 4,5 милиона лева, които Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще даде на болниците, ще дойдат от резерва на самата каса, а не от парите за доболничната помощ.

За това са се договорили управителят на НЗОК Глинка Комитов и председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев.

„Около 500 хиляди лева в момента са разпределени към болниците относно тези пет милиона, които са като резерв и при необходимост към края на годината касата ще заплаща всичките извършени медико-диагностични дейности в рамките на гласувания чрез Националния рамков договор 2015 година бюджет от 78 милиона лева към извънболнична помощ“, обясни д-р Грозев, цитиран от БНР.

„Относно заплащането на тежките реанимационни случаи, които са в лечебните заведения за болнична помощ, споразумението ни е, че касата ще заплати сумите, които надвишават два пъти стойността на клиничната пътека или 10 хиляди лева ,след като се осъществи проверка и контрол от страна на регионалните здравноосигурителни каси съвместно с ръководствата на лечебните заведения за болнична помощ, които са приели такива пациенти“, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НЗОКрезервболниципари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DAVA DA IMA PRAVO OSTAVENI SA OT BASHTA MU(SHEFA NA NZOK)