Йога поза за пречистване на организма

Упражненията успешно "прогонват" натрупалите се токсини
25 сеп 2015 22:30,
1
Йога поза за пречистване на организма
Снимка: Reuters, архив

Йогийската поза Сахаджа маюрасана е сред ефективните асани за извеждане на токсините от тялото. Черният дроб, далакът и панкреасът се възобновяват с помощта на практикуването на тази поза.

Тя също така е и чудесна за тонизиране на ръцете и загуба на излишни килограми в областта на раменете. Благодарение на огъването на тялото напред при изпълнението на асаната, се подобрява кръвообращението към лицето и по този начин се подпомага кожата. В допълнение, практикуването на Сахаджа маюрасана е полезно и за освобождаване от стреса.
 
Стъпки за изпълнение на позата:
  • Заема се изправен стоеж, като краката са леко разкрачени.
  • Поема се дълбоко въздух и пръстите на ръцете се сключват зад гърба.
  • Докато се издиша, ръцете се повдигат нагоре така, че плешките да се приближат една към друга.
  • Следва издишане, като в същото време започне навеждане напред. Гърбът трябва да се държи изправен, като пръстите на ръцете продължават да са сключени.
  • Ръцете се отдалечават от тялото, като главата се оставя свободно да виси във въздуха.
  • Позицията следва да се задържи за период от 10 – 15 секунди, като през това време се поемат последователни дълбоки вдишвания.
  • За освобождаване от позата, се издишва и тялото бавно да се повдига напред. Ръцете се отпускат, тялото се оставя да релаксира.
Тази асана не бива да се практикува, в случай, че има някакви травми в областта на раменете. Изпълнението на Сахаджа маюрасана следва да се избягва и от бременни жени и такива, които са в период на менструация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
НМ преди 8 години
Само български писарушка може да описва една поза,но да показва снимка на съвсем друга!Важното е да си получава заплатата,нали?