Терапия с пчелна отрова - какво представлява?

Този вид терапия е част от по-обширна медицинска философия
10 ное 2015 08:26,
1
Терапия с пчелна отрова - какво представлява?
Снимка: Reuters, архив

Употребата на токсини за лечебни цели може да звучи нелогично, дори и опасно, но от древни времена хората използват отрова за медицински цели.

Терапията с пчелна отрова представлява използване на токсичните елементи на отровата с терапевтични цели. Този вид терапия е част от по-обширна медицинска философия и лечение, наречено „апитерапия“ - тип холистична терапия, която използва няколко вида пчелни продукти, включително пчелен мед, цветен прашец, пчелен клей и пчелно млечице.
 
По време на терапията спринцовките улесняват въвеждането на отровата. Някои от съвременните практикуващи в областта все още използват самите пчели. Когато пчелната отрова се въвежда със спринцовка, извличането ѝ от пчелите не води до тяхното нараняване.
 
В зависимост от отделния индивид и проблема, който се третира, въвеждането на отровата може да бъде различно. Възможно е да съответства на количество от стотици ужилвания за период от една седмица. Макар да изглежда, че това е голямо количество отрова, всъщност един средностатистически възрастен може безопасно да понесе ефекта на 10 ужилвания от пчела за всеки половин килограм от телесната му маса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Артрозата много добре се повлиява от АПИ терапия.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така спасих крак ,чрез ужилвания.