Защо е важно да не сме самотни?

И как това се отразява на живота ни
12 дек 2015 22:15,
5
Защо е важно да не сме самотни?
Снимка: Reuters, архив

Самотата може да "отключи" клетъчни промени в организма, които да повишат риска от разболяване или да намалят продължителността на живота. Според данните на предишни проучвания рискът се отнася за по-възрастните хора.

Специалисти от Обединеното кралство твърдят, че тези открития подчертават важността от третирането на самотата като основен здравословен проблем.

По време на настоящото проучване екип изследователи от Университета в Чикаго и Калифорнийския университет в САЩ установяват, че самотата може да провокира отговора „бий се или бягай“. Той може да окаже въздействие върху образуването на бели кръвни клетки и евентуално да увреди имунната система.
 
Проучването се базира на данни от 141 по-възрастни хора, които взимат участие в друго американско проучване, чийто фокус е насочен към остаряването и социалните взаимоотношения.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: самотаболестилечение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само глупакът може да е самотен. Това, че си сам не значи самотен. Почиваш си, занимаваш се с любими неща. Просто сам избираш какво да правиш. От никого не зависиш. Не се налага да търпиш глупостите и празното говорене на някого. Винаги съм се чудил на репликата "затиска ме тавана". Ако насочиш сетивата към себе си ,няма какво да те затисне.Не се налага да влачиш някоя мърда на гръб.
4
0
 
4
 
! Отговори
talant преди 8 години
Никога не съм самотен, защото съм пиколо. Постоянно съм в контакт с хора от цял свят.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предишната статия - как да зарежем гаджето. Тая статия - как да не сме самотни. Е, *** разбери...
2
0
 
5
 
! Отговори
да преди 8 години
с Лили и Деси никога не съм самотен
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хич не ме разубеждавайте, тъкмо взех окончателно решение да си самотствам на спокойствие. Аман от психясали социални личности !!!