Менопаузата – нов етап в живота на жената

С какви трудности се сблъсква жената?
14 дек 2015 23:00, Румяна Тасева
12
Менопаузата – нов етап в живота на жената
Снимка: Reuters, архив

Забавянето на дейността на яйчниците, периодичното свръхпроизводство или недостиг на някои хормони през менопаузата водят до различни здравословни оплаквания. Очакванията на повечето жени са свързани с дискомфорта от горещите вълни, физическа и сексуална непривлекателност, както и застращаващите ги остеопороза и риск от сърдечен инфаркт и др.

Менопаузата не е болест, за да изисква лечение – подчертава графиня Ангелика Волфскийл, немски натуропат и Шуслеров терапевт. Менопаузата е естествена еволюция на женския организъм и трябва да я приемаме като шанс за едно по-пълно разбиране на своето тяло и психика.

Ангелика Волфскийл за пети пореден път гостува у нас по покана на Европейското общество по интегративна медицина в България, за да изнесе образователни лекции за природните методи за лечение на заболяванията на женската полова система. А такива са: гинекологични възпаления, кисти на яйчниците, менструални нарушения, миоми, оплаквания, свързани с климактериума и др.
 
Съветите на популярната немска природолечителка включват цялостна промяна в начина на живот и дори в храненето, както и лечебни схеми за изчистване на организма на клетъчно ниво и връщането му към здравословен баланс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Румян Тасев преди 8 години
Има ли новини как Меркел се справя с менопаузата освен че приема беханци?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички "залитания" са вредни, като започнеш от цигарите и алкохола, минеш през вегетарианството и стигнеш до " здравословното" хранене.... НЕма нужда да живея 150 години след като трябва да ги прекарам хранейки се с безвкусни манджи, пиейки само вода и гърбейки се във фитнеса или по чукарите :D Ай мерси!
4
0
 
3
 
! Отговори
105 преди 8 години
До АнонименСамо за информация - това вманячване се нарича ОРТОРЕКСИЯ и е част от психичните патологии. Най-често се свързва с ОКР ( Обсесивно-компулсивно разстройство ) или Анорексия Невроза.Т.е си е съвсем официално ЗАБОЛЯВАНЕ.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто подлудиха хората с тея храни, диети здравословно хранене. Вече има хора, които четат и най - дребния шрифт на хранителните стоки в магазините и са се вманиачили по здравословното хранене. Някои хора си докарват добри пари от това. Какво значи енопауза/изчистване на клетъчно ниво? Безумие някакво.
2
0
 
15
 
! Отговори
Добре дошли ! преди 8 години
Имах една българска Готварска книга от 70-те . Като половината от книгата беше с плодове и зеленчуци и техните витамини и минерали . Билки ( които дават цвят и плод. Менупауза ,гимнастика , хранене ! И сега германката след 40 г. Ще ни обясни това , което е изследвано България отдавна. Превантивната мярка на физиотерапията ( в БГ се унищожиха такива центрове !Обаче каним " специалистите " от запад , които преписаха нашите изследвания !Нали си обменяме безплатно научна информация , в тяхна полз
1
3
 
6
 
! Отговори
БеСпартиен преди 8 години
Чудя се президетката Чехла Плевнелиева защо се държи така неадекватно на всеки репортаж по телевизията, ама сега май се досещам, дошла и е менопаузата! Не знаех, че толкова зле влияе на поведението, то направо си е за психиатър. Нищо сега поне ще може да марширува като хората когато поздравява войниците, защото без дамски превръзки трябва да е по- лесно.