Как правилно да комбинираме храната?

Броколите с домати имат антиракови свойства
19 дек 2015 16:31,
5
Как правилно да комбинираме храната?
Снимка: Reuters, архив

Консумацията на здравословни храни и напитки е от основно значение за доброто здравословно състояние. Важно е да знаем, че има как да повишим ползите, които получаваме от храната, стига да знаем как да я комбинираме.

Домати + зехтин
 
Зехтинът съдържа полезни за сърцето мазнини, които повишават нивата на „добрия“ HDL холестерол и намаляват тези на "лошия" LDL холестерол, който крие риск от запушване на артериите. Оказва се, че в комбинация с доматите, тези му качества са още по-силни.
 
По време на проучване от 2000 г. се установява, че сред тези, които консумират доматени продукти със зехтин екстра върджин, има повишена антиоксидантна активност отстрана а ликопена в червените плодове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ракхранакомбинация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Mission controlМи не чети! Виждаш как ти се е отразило! Необратимо!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А случайно съветващите да знаят, колко струва една бутилка истински (не менте) зехтин. Най-често от 12 до 16 лева. А истински домати изобщо няма - те "зреят" по транспорта. Така че тенисистът, вместо бодряшки да се блещи и хили до приятеля си по форуми и заседания, да погледне качеството на храните, ужасяващата мръсотия (не на жълтите плочки, де), гнус.ните хр.ачки и плювките от дъвки, въртяни с часове из устата, пълни със зарази, които се разнасят после из въздуха, на миенето на улиците...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да следваоме мъдрото напътствие на премиера : НИКАКВА СЛАНИНА НА ТРАПЕЗАТА. НЯМА ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ЛЕЧЕНИЕТО ЩОМ ПЛЮСКАТЕ СЛАНИНА. САМО ЩЕ ВИ ВЗЕМАМЕ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ! ИНАЧЕ ОТ КЪДЕ ПАРИ ЗА НАШИТЕ ДРУЖКИ - ШУРОБАДЖАНАЦИ В МЕДИЦИНАТА. АМА-ХА, ЧЕ СТЕ НАХАЛНИ!
1
0
 
5
 
! Отговори
Mission control преди 8 години
А четенето и коментарите в днес.бг предразполага към загуба на мозъчни клетки.Необратимо.