Бебета сами в болниците заради такса "майка"

"Тъжно е, но е законно", коментират от Здравното министерство
Обновена: 29 дек 2015 08:05 | 29 дек 2015 07:58,
85
Бебета сами в болниците заради такса "майка"
Снимка: Reuters

Между 5 и 150 лева на ден трябва да плащат майките, които искат да останат до болните си рожби.

Оказа се, че много родители не могат да си позволят „лукса“ да бъдат придружители на хоспитализираните си бебета и така пеленачетата остават сами.

Това пише вестник ”Телеграф” след проверка в лечебните заведения.

„Тъжно е, но е законно”, коментира зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

Той обясни, че майката като придружител се таксува като здравно неосигурено лице и всяка болница може по свое усмотрение да въведе такса за неговия престой.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: майкаболницабебетакса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 58В евтините хотели все пак има легло и ти се полага нещо мизерно за хапване. А ние с малкия трябваше да се гърчим двамата на детско легло, че и храна за него не дадоха. Инфекциозна болница: "Дано повече да повръщат, та да си вземеме сиренето...". Уважавам много труда на болничния персонал, но в тази болница наистина се ***.
58
0
 
1
 
! Отговори
Видими преди 8 години
Видими резултати за БГ.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51Била съм с деца в болница. Нито нормално легло съм имала /спах на мое походно, взето от къщи/, нито храна ми се полагаше.Срам и позор! Не искам да я дишам повече тази мизерна държава, в която управниците и търгашите се гаврят с хората, вкл. с най- беззащитната част от населението.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 58Коментарът ти е като на долен скапан лъжлив доктор или, още по- лошо, като на ***- министър, заслужаващ публичен линч.Дано на всеки, който събира подобни такси и ги намира за нормални, му се наложи да ги плаща, за да види социалната им справедливост и да се убеди в тяхната законност.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kak moje da se razdeli edno bolno dete ot maika si sram nqmat li horata koito ni upravlqvat ako stane ne6to s tehnite deca dali 6te iskat taksa tezi hora nqmat carsa du6i te mogat samo da vzimat ne gi interesuva kolko bolni du6ici ima v balgaria besramnici
54
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Герб, браво Москов! Успешно провеждате на политиката на геноцид!!!!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такса има много отдавна,аз от 7години си плащам по 10лв. на ден Само ,ако детето е с ТЕЛК и то с чужда помощ не ти вземат пари.
52
2
 
26
 
! Отговори
леля Пена преди 8 години
Няма придружител , няма контрол.Много смъртни случаи на деца поради небрежност са констатирани.Санитарките са сведени до минимум, сестрите също.При това положение КОЙ ще се грижи за болното дете или болния /възрастен/?Никой!Медицинският персонал в повечето случаи работи пет за четери.Лекарите и сестрите изучават една дисциплина"Общи грижи за болния". Имат изпит по нея.Целият медицински персонал има мислене на търговец , а не на лекуващ персонал.На всек иболен се гледа , като на касичка за пари.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 58А къде са общинските и държавните болници, бе гар.ван!Нали ги закриха вашите мошеници неолиберали и фрийдмановци - сатанински бандити, за да се развъдите вие, частниците, да дерете болните, да рекетирате нуждаещите се, да оставяте народа да мре в агония, докато вие се чудите, за какъв ненужен лукс да харчите болните пари. Но от такива пари хаир няма да имате ни вие ни децата и внуците ви, където и да ги гоите. КАТО СТЕ ЧАСТНИЦИ, ЗАЩО ВИСИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА С ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДОГОВОРИ, А!
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да променят законите като не е законно.
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що ривете бе,га гласувахте за Боко беше "победа"нали.Данък бебе,уйкенд,градинка и нови винетки Честито,скоро и гражданска отговорностна ковчезите ще ви искат
48
2
 
42
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Не само ромите , ами и ние трябва да почнеме да пердашиме тия доктори ! На хотел били родилките ! Маи е време да понапердашиме тия самозабравили се така наречени доктори и техните шефове да се поопомнят те на кои бог служат ! Това във всички времена и във всички общества се е наричало с една дума-МАРОДЕРСТВО ! От болен и от умрял да печелиш, по-гнусна работа няма на този свят !!!!!
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 61Знайко, ние отдавна сме го предплатили и надплатили. И много яко. А крадците не са болните. Крадците са в управлението на здравеопазването - по всички нива. На тях трябва да се вземат пръстови отпечатъци. И те трябва да платят че докараха българите на първо място по см.ърт, заболяване, продължителност на боледуването, лошо качество на лечението, злоупотреби в Здравна каса и с обществени пари. А Москов се покрива със славата на довършител на зловещия демократичен здравен геноцид.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 59Злобата към хората теб отдавна те е разб.оляла. Не само мозъчно, но още не ти е открита, тая болест е коварна, мълчи, мълчи и избухне изведнъж. Но няма страшно - ще постъпиш в някоя от тези болници, които хвалиш, и за които съветваш хората да ходят. Наглеци като тебе заслужават да не излязат от болница, нищо ЧЕ НИКОЙ НИКОГО НЕ ВКАРВА НАСИЛА В БОЛНИЦАТА. По-голям ци.низъм от медицински служител няма! Нагли зве.рове! 40 лв.!!! А колко се плаща за болното дете бе, сцило обирнишка.
45
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Придружител е счетоводна категория и се отнася както за майка на новородено или по-голямо дете, така и за съпруга, съпруг, баба, дядо, дъщеря, син или някой без родствена връзка, заемащ легло без да е болен. Здравеопазването е скъпо и някой трябва да плати или няма да го има накъдето е тръгнало нашето.
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що пискате ,бе! От Нова година, като почнат да ви вземат пръстови отпецатъци като на престъпници, за да влезете в болница или да купите лекарство, досегашната система ще ви се стори рай. Ама нищо, мълчете си, хилете се пред налудничавите идеи на м-р Масков, лъскайте му колата от 300 бона, викайте ура, че ще набута на приятелчета милиони за системата за пръстовите отпечатъци, тичайте да се мацнете в тампона с мастилото, но не забравяйте да си мацнете и носа, да личи, че сте покорни глу.паци!
43
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Придружителят плаща 40лв. на ден, колкото в евтин хотел с фактура и данъци. Никой никого не вкарва насила в болницата. Който не иска отива в общинската и си плаща за консумативи и под масата. Злобата в някои от долните коментари разболява.
42
2
 
29
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
До АнонименЕ как така родилката ще да е придружител на новороденото ! ? ! Абе вие докторите всички ли такива като Москов станахте ?!?!
41
3
 
14
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Те ромите затова пердашат "докторите" ! Въпреки ,че и те не са виновни а Москов! Ама пък "доктор" когато и да го напердашиш винаги има защо !
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен54Постингът се отнася за Анонимен 53