Д-р Спасков: Националният рамков договор ще се подпише!

Има резултат от реформите в здравеопазването, смята той
4 яну 2016 15:44, Анисия Иванова
2
Д-р Спасков: Националният рамков договор ще се подпише!
Снимка: Bulgaria On Air

Подписването на Националния рамков договор ще бъде бързо, но съпроводено с трусове. Това прогнозира бившият директор на УМБАЛСМ Пирогов д-р Спас Спасков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му в една система като здравеопазването трябва да има форма на контрол и за пример той даде лимитите на бюджета на болниците.

"Първото, което трябва да отчетем в положителен аспект на екипа, който ръководи здравеопазването, е това, че до известна степен силно сви тези задължения, които правеше НЗОК, и сега ги сведе до едни средства, които са напълно разбираеми и в никакъв случай не може да се говори за голяма задлъжнялост на касата. Вече има някакъв резултат от това, което управляващите правят", коментира още д-р Спасков.

В момента в здравеопазването се очаква включването на пакетите по нов начин, посочи той. По думите му на този етап групата на заболяванията, които са в така наречения незадължителен пакет е малка и все още се прави доуточняване. По преценката на лекаря ще има леко разширение на заболяванията, които те ще обхващат.

Д-р Спасков приема пръстовия идентификатор като форма на контрол. Въпросът е обаче дали средствата, които ще се похарчат за това, няма да надскочат резултата, попита той.

Целия разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
иликтутатъ преди 8 години
Как пръстови отпечатъци????? АЗ да не съм престъпник????
1
2
 
5
 
! Отговори
факт преди 8 години
Здравеопазването се ръководи от един обикновен предател на синята идея.