Скандалът с турските ваксини е с политически интерес

Здравеопазването не е в най-доброто си състояние, но Москов имал желание
10
Скандалът с турските ваксини е с политически интерес
Снимка: Булфото, архив

Скандалът с турските ваксини е с политически интерес. Това каза проф. Генчо Начев, шеф на кардиохирургията "Света Екатерина” в Софияпо bTV.

"Нека си представим друго – от октомври до декември няма ваксини, бебетата остават без ваксини, тогава щеше да има много сериозен скандал”, коментира той.

По думите му, ако зад скандала не се крият политически интереси, то тогава той е продиктуван от финансови.

"Експертите в тази област казаха, че ваксината е точно такава, каквато е и френската. За мен това е буря в чаша вода”, допълни още Начев.

По повод предстоящия вот на недоверие срещу правителството на здравна тема, Начев каза, че за всички е ясно, че здравеопазването не е в най-доброто си състояние.

"Но виждаме смислено желание, изразено с първоначални промени в закона, в които се залагат промени”, каза Начев.

По думите му изготвянето на национална здравна карта много ще регулира болничната база. Начев смята, че в момента има неравнопоставеност на собственостите.

"Частната собственост изисква доплащане за всичко”, каза той.

По думите му след като едните могат да взимат, трябва и другите да могат. „Трябва да се регламентира какво се плаща”, смята Начев.

По повод въвеждането на пръстови отпечатъци Начев смята, че това е добър начин да се спре източването на здравната каса.

"Този четец помага, защото са разкрити много случаи, че един човек се лекува на няколко места едновременно, че и в различни градове”, поясни Начев.

По думите му това е система, която в чужбина се използва от много време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е принципен - или спазваме българското и европейското законодателство и сме правова държава или сме мутренско-мафиотска структура.Това е положението, между другото Москов, нали беше много принципен?
9
2
 
9
 
! Отговори
Закони преди 8 години
Ваксините са неразрешени от българското и европейското законодателство.Борисов ли е над закона и той ли казва кога един закон да се спазва , а друг да не се спазва?Ваксините можеха да се внесат от другаде!Затова сме най-корумпираната страна, затова отпадат История славянобългарска на Паисий, произведения на Вазов, Смирненски,Вапцаров!Затова няма турско робство, а има османско присъствие!Ако Брюксел ни осъди и глоби за ваксините, Бойко ли ще плаща или България?Превърнаха ни в най-бедната страна!
8
11
 
6
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ: преди 8 години
Настройват ви против турските ваксини ------ЗА ДА ВИ УМИРАТ ДЕЦАТА ОТ БОЛЕСТИ!ТОВА Е РУСКАТА ПРОПАГАНДА !!!!!!МАНИПУЛИРАТ ВИ!
7
3
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ВСИЧКИ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ------ЩОМ ПЪЛНИТЕ ГУШИТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ , КОИТО ИЗТОЧВАТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ!НЕ МОЖЕ ---ЗА 6-МЛН.БЪЛГАРИ , ДА ИМА 330-БОЛНИЦИ ...и 15% от тех--БЕЗ ПЕРСОНАЛ!ТОВА Е НАЧИН --ЗА КРАДЕНЕ И ТОЧЕНЕ НА ПАРИ!ЗА ДА НЯМА ЛЪЖИ И КРАЖБИ-------САМО ПРЪСОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ!!!НЯМА ДА ВИ ПЛАЩАВМЕ--КРАЖБИТЕ И ЗЛОУПОТРЕБИТЕ...!!
6
2
 
10
 
! Отговори
999 преди 8 години
ПРЪСТОВИЯ ОТПЕЧАТЪК СИ ГО МЕТНИ ОТЗАД.ХОРАТА В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ СА ЛИ СЪС ЗДРАВНИ КАРТИ. И ТЕБЕ ЛИ ТЕ ПУСНАХА ПО ТРАСЕТО НАЧЕВ...
5
0
 
9
 
! Отговори
иликтутатъ преди 8 години
Ам'чи, то второто бе (губят се неколко милки-от противоречивата "информация"). Т'ва иде да покаже, Ото орътъ немат "доверие" дори когато сестрата на премиера Казва говорейки за семейството/дъщерята как се връщала у българия.....Чесните часници у дивия капитализъм (да се борят за клиенти), не на "ясла" към здравната каса, щото виждаме как държавните болници почват да "бичат часно".Пръстови отпечатъци!?!? АЗ ДА НЕ СЪМ ПРЕСТЪПНИК БЕ? Ако искате "база" то трябва да е ОТДЕЛНА от МВР и НАП
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма скандал с турските ваксини, има русофилско врещене срещу ваксини които се поставят от близо година. Ако не бяха свалили руския кошник СУ-24 дори нямаше да разберем, че ваксините са турски. Ей заради тези магарии не понасям нито русофилите нито лъже патриотите русофили.
3
5
 
13
 
! Отговори
Dino преди 8 години
Moskov e camo edin izpechen moshenik I kradec.I lajec,kato maika si...Ema Moskova.Vsicki komunisticheski dechica abonirani za vlast.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов много ме разочарова! Тръгна с такъв хъс, а след като се "облажи" стана като всички останали "политици"...
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами че да защо иначе Му е на Москов да пренебрегва Заключителното Решение на ПравосъдиетоТука интереса клати ф еса