Няколко ползи на необвързаните

Научаваме се как да бъдем сами, без да сме самотни
Обновена: 26 яну 2016 22:53 | 26 яну 2016 22:41,
4
Няколко ползи на необвързаните
Източник: Reuters, архив

Мнозина се страхуват да останат необвързани, но истината е, че този период може да донесе и ползи за развитието на личността. Просто трябва да погледнем ситуацията от една по-различна гледна страна. Ето 6 ползи за необвързаните...

1. Принадлежим на себе си. Не трябва да отговаряме пред никого, нито трябва непрекъснато да мислим за нуждите и желанията на някой друг, докато се борим за собствените си цели. По този начин можем да се съсредоточим по-лесно върху това, което има най-голямо значение за нас – работа, семейство или мечтата да пътуваме по света. 

2. Научаваме се как да бъдем сами, но да не се чувстваме самотни. Ако се чувстваме комфортно с идеята да прекарваме време само със себе си или да отидем сами на пътешествие, това означава, че сме се научили как да имаме нови преживявания, без да зависим от някой друг.

3. Не се припознаваме с постиженията на партньора си. Вместо това получаваме възможността да изградим своя собствена идентичност, с която околните да ни разпознават, вместо да бъдем познати половинката на някого.

Повече за ползите на необвързаните може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари