Не стискайте кожата в тези случаи!

Понякога се изкушаваме с пъпките, но не бива
1 фев 2016 19:44, Анна Дантева
2
Не стискайте кожата в тези случаи!
Източник: Reuters, архив

При съзирането на пъпка или неравност по кожата, много често се изкушаваме да я изстискаме. Според експерти при повечето подутини и дефекти по кожата, трябва да държим ръцете си настрана.

Изстискването по принцип води до нарушаване целостта на кожата, което я прави по-податлива на инфекции. За да я запазим свежа и безупречна и да я предпазим от трайни увреждания като белези и увредени кръвоносни съдове, е важно да не я третираме при следните случаи...

Враснали косми

Те се появяват, когато косъмът е хванат в капан под повърхността на кожата. Червените подутини, които се наблюдават върху кожата, често са възпалени и сърбящи. В тези случаи не е добра идея да се стискат или да се използва пинцета. Така се наранява кожата, което може да доведе до влошаване на възпалението и инфектиране. 

Вместо това, е препоръчително да се нанесе лекарство, което облекчава зачервяването, сърбежа и раздразнението, след което засегнатата област да се измие с ексфолиращ почистващ продукт, който да помогне на врасналия косъм да излезе на повърхността.

Повече за кожните образувания, които да не изстискваме, може да научите на Puls.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 2 години
Глупости на търкалета. Важното - истински важното - е веднага след такова чоплене човек да слага капка-две спирт върху разчопленото за да не се инфектира.

Антиоксидантите и техните суперсили
Антиоксидантите и техните суперсили

Антиоксидантите и техните суперсили

Време за промяна
Време за промяна

Време за промяна