Не стискайте кожата в тези случаи!

Понякога се изкушаваме с пъпките, но не бива
1 фев 2016 19:44,
2
Не стискайте кожата в тези случаи!
Източник: Reuters, архив

При съзирането на пъпка или неравност по кожата, много често се изкушаваме да я изстискаме. Според експерти при повечето подутини и дефекти по кожата, трябва да държим ръцете си настрана.

Изстискването по принцип води до нарушаване целостта на кожата, което я прави по-податлива на инфекции. За да я запазим свежа и безупречна и да я предпазим от трайни увреждания като белези и увредени кръвоносни съдове, е важно да не я третираме при следните случаи...

Враснали косми

Те се появяват, когато косъмът е хванат в капан под повърхността на кожата. Червените подутини, които се наблюдават върху кожата, често са възпалени и сърбящи. В тези случаи не е добра идея да се стискат или да се използва пинцета. Така се наранява кожата, което може да доведе до влошаване на възпалението и инфектиране. 

Вместо това, е препоръчително да се нанесе лекарство, което облекчава зачервяването, сърбежа и раздразнението, след което засегнатата област да се измие с ексфолиращ почистващ продукт, който да помогне на врасналия косъм да излезе на повърхността.

Повече за кожните образувания, които да не изстискваме, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 8 години
Глупости на търкалета. Важното - истински важното - е веднага след такова чоплене човек да слага капка-две спирт върху разчопленото за да не се инфектира.