Най-вредните електронни цигари – с аромат на череша

Според някои тези цигари са безопасна алтернатива, но…
8 фев 2016 15:44, Анна Дантева
9
Най-вредните електронни цигари – с аромат на череша
Източник: Reuters, архив

Електронните цигари с вкус на череша може да бъдат по-вредни за здравето, в сравнение с останалите видове и обикновените цигари, става ясно от ново проучване. 

Изследователите установяват, че при този аромат на електронните цигари нивата на веществото, което предизвиква дразнене във въздушните пътища, са по-високи. Много електронни цигари съдържат ароматизатори и повечето от тях се считат за безопасни, когато се добавят в храните. Съществуват известни опасения относно потенциалната им вреда, когато се вдишат, особено в дългосрочен план. 

Веществото бензалдехид обикновено се използва в производството на храни и козметика и е ключова съставка в „естествените“ плодови аромати. Тъй като е доказано, че дразни въздушните пътища, изследователите имат за цел да установят какво количество от него се съдържа в електронните цигари. 

Установява се, че нивата на бензалдехид, вдишан при 30 всмуквания от електронната цигара, често са по-високи в сравнение с обикновена цигара.

Повече за вредата от електронните цигари може да прочетете на Puls.bg

 


9
Още от
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Марк Твен преди 2 години
Да се говори толкова много и да се спори за вредата от електронните и вредата на обикновенните цигари е направо жалко и смешно. Това е същото като да седим и да се чудим да се гръмнем или да се обесим и всъщност кое от двете, ще е по-безопасно. Щом се започнал да пушиш ти си зависим и си роб, защото си загубил свободата ти. Дали си вързан с верига или копринено въже?! Вързан си и обикаляш в кръг около забитата в центъра цигара. Може да си мислиш каквото и да е но ти си зависим. Това е! Успех!
6
4
 
4
 
! Отговори
ой на дяда балъчета преди 2 години
никотина в ел.цигари е синтетичен и се получават натрупвания в организма, особено ако се пуши нон-стоп, каквото и правят масово консуматорите на ел.цигари. Да не говорим, че целта там е следната: отказвайки нормалните цигари, да заместваш с ел.цигара, но само когато вече не издържаш от никотиновата абстиненция, а не постоянно да дърпаш като някой кабаретен цигулар
5
5
 
7
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Не, тези течности се правят с най различни аромати. Може и тютюн, но той не е толкова добър.
Но що за глупости са това което пишат...
Виждал съм рентгенови снимки на човек, който е спрял да пуши и е преминал на ел. Цигара.
На 1вата снимка има яко петна
След 5 години човека отива на лекар че го боляли гърдите и му правят 2ра. Взима си и нея и какво да види, петната изчезнали на 80%
Моите оредпочитания са ягода с праскова и захарен памук. Вкуса става невероятен, сам си го готвя в къщи, на 3мг ниk
4
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 2 години
ще щмъркаме емфие :D

google
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Саше, всеки има право да се трови с каквото пожелае. Аз предпочитам по конвенционални средства, като например: Джим, Джак и Джони. Само не разбирам защо с аромат на черешки, не е ли смислено цигарите да са с аромат на тютюн.
2
5
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Наистина ли вярваш, че електронните са по-вредни от аналоговите?
Пушач на аналогови бях 12 години, от 1 година пуша само електронна цигара. Разликата е от земято до небето, но естествено можеш да вярваш на каквото искаш
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОБРЕ ЧЕ ИЗМИСЛИХА ЕЛЕКТРОНКИТЕ ЧЕ ДА НИ ПОИЗЧИСТЯТ ПО БЪРЗИЧКО.

Макадамия – австралийският орех на дълголетието
Макадамия – австралийският орех на дълголетието

Макадамия – австралийският орех на дълголетието

Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате
Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате

Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате