Спрете сладкото и алкохола, за да преборите грипа

Заложете на хляба и лютите чушки, съветва Донка Байкова
10 фев 2016 08:45,
6
Спрете сладкото и алкохола, за да преборите грипа
Снимка: Reuters. архив

За да се пребори грипа, е нужно да се спре сладкото и алкохола. Това каза професор Донка Байкова пред БНТ. По думите й, за да се подобри имунната защита на организма, е необходимо да има защита срещу вирусите, като се придобие клетъчен и хормонален имунитет.

По думите на Байкова през зимата не е необходимо да се набляда на по-тежка и мазна храна, а просто да се наблегне на белтъци.

"Това са нискомаслените кисели млека, рибата, яйцата и постното месо, но в умерени количества", съветва диетоложката. Тя посочи и бобовите храни като задължителни за менюто ни в този сезон.

Според Байкова важно е да се приемат антиоксидантни витамини, които се съдържат най-много в тиквата, авокадото, ядките. "За да преборите грипа, трябва да забравите за сладкото и алкохола в по-големи количества, наблегнете на чесън, лютиви чушки и хляб", съветва тя.

Диетоложката препоръчва и топла пилешка супа, която съдържа специфични съставки като цистеин и други аминокиселини. Разходките на открито също подобрява тонуса ни през студените дни. Според нея, тоталното гладуване не се препоръчва през зимата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо тогава кварталния алкохолик никога ме е боледувал от грип?
2
4
 
8
 
! Отговори
фгфтгх преди 8 години
Тц,тц,тц! Мале, мале! Преди 2 седмици бях болна, пих вечерта греяна ракия с мед и на следващия ден ми нямаше нищо! Повторих процедурата и нищо ми нямаше! ;)
1
3
 
10
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 8 години
ХА, ХА, ХА ....ДОНКЕ, СКЪСАЙ СИ ДИПЛОМАТА. ОТ РАКИЙКАТА ПО-ДОБЪР ЛЕК НЯМА... НЕ СЛУЧАЙНО ВСИЧКО СЕ ДЕЗИНФЕКЦИРА СЪС СПИРТ...ХА, ХА, ХА, ХА...