Няколко причини редовно да хапваме киви

Плодът подпомага храносмилането ни
16 фев 2016 22:43, Анна Дантева
3
Няколко причини редовно да хапваме киви
Източник: Reuters, архив

Кивито е плод, който обикновено ни привлича със свежия си зелен цвят и екзотичен вкус. Най-ценното в него обаче са ползите, които носи за здравето…

1. Кивито подпомага храносмилането. Кивито съдържа ензима актинидин, който разтваря протеините и улеснява процесите, свързани с храносмилането. Плодът е отличен източник на фибри, които предотвратяват запека, както и други чревни проблеми. Фибрите помагат и за изчистването на токсините. 

2. Помага за регулиране нивата на кръвното налягане. Този благоприятен ефект се дължи на високите нива калий в екзотичния плод. Благодарение на тях се поддържа електролитния баланс, който противодейства на ефекта на натрия.

3. Предпазва от увреждане на ДНК. От данни на проучване се установява, че комбинацията от антиоксидантите в кивито помага в защитата на ДНК от уврежданията, причинени от оксидативния стрес. Според някои специалисти това може дори да помогне за намаляване на риска от развитието на рак.

Защо още редовно да ядем киви, може да научите на Puls.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комбинацията трябва да е банан с две кивита!
2
6
 
3
 
! Отговори
Така е преди 2 години
При соца ядяхме само киви ,банани и портокали.Боже,е,е ...Колко ми е мъчно!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОРАДИ ЛИПСА НА КИВИ МОЖЕ И БАНАНИ СЕГА ГИ ИМАТЕ В ИЗОБИЛИЕ ЦЕЛОГОДИШНО

Антиоксидантите и техните суперсили
Антиоксидантите и техните суперсили

Антиоксидантите и техните суперсили

Време за промяна
Време за промяна

Време за промяна