Ин витро оплождането – стъпка по стъпка

Началото на метода датира от 30-40-те години на миналия век
18 фев 2016 12:44, Eкип на Puls.bg
8
Ин витро оплождането – стъпка по стъпка
Източник: Reuters, архив

1. Какво е ин витро?

Терминът "ин витро" в превод означава в стъкло. Ин витро е асистирана репродуктивна технология за извънтелесно оплождане. Началото на метода датира от 30-40-те години на миналия век, когато е бил използван в животновъдството. Първото бебе вследствие на ин витро оплождане е родено през 1978 година в Англия – Луиза Браун. В България ин витро се осъществява от 1983 година.

2. Кога се прибягва към ин витро?

Преди да се стигне до извънтелесно оплождане е необходимо да се изяснят причините за стерилитета в семейството. Най-честата причина е или промяна в спермограмата у мъжа или тубарен фактор у жената (когато причината за безплодието е в маточните тръби). Ин витро се прилага при тубарен стерилитет при условие, че оперативната намеса върху маточните тръби не е уместна или е с малка вероятност за успех. Продължителното консервативно лечение на стерилитета, без това да доведе до забременяване, също е индикация за ин витро оплождане.

Други индикации са ендометриоза и жени с проведени няколко вътрематочни инсеминации, незавършили с бременност.

Повече за ин витро метода може да научите на Puls.bg


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Ин витро преди 2 години
Не винаги възрастта е фактор. Аз имам ендометриоза откакто съм се родила. А колкото до това дали е неестествено - тогава да не ядем компоти, защото плодовете не идват в компоти, те растат по растения, а ние ги затваряме в буркани и ядем. Ужасно неестествено :) Възможно е постът да съдържа и иронични забележки :)
5
7
 
5
 
! Отговори
Гоше преди 2 години
Неестествен метод, кой знае до какво води. Неестествен метод за неестесвения живот който се води в западния тип общество където семействата се създават много късно на 30-40, вместо на 17-18 години когато хората са най-плодовити тогава мъжа може да работи, жената да гледа детето, роднините да помагат а държавата да плаща.
4
1
 
14
 
! Отговори
Ин витро преди 2 години
Като човек, минал през 5 процедури ин витро заради ендометриоза, мога само да кажа, че няма нищо общо с избиране на баща по каталог или други глупости, които някои си въобразяват, че се случват в клиниките по репродуктивна медицина. Чисто и просто има хора, които искрено искат дете, но имат нужда от лекарска помощ.
3
0
 
20
 
! Отговори
Тези господа знаятЛи преди 2 години
през какви мъки минава жената, за да успее да зачене ин витро?

Хич и да не ми се хвалят, че ще помагат по този начин на семействата, които имат репродуктивни проблеми!

Вместо това, да вдигнат заплатите и да престанат да ограбват нацията с цел да отделят МИЛИАРДИ годишно за хрантутене на онези дето не желаят да учат и да работят, а още от 12-годишни започват да правят деца, за да взимат пари на готово.

При по-добри условия, българите ще се женят на по 23-27 г., когато лесно се създават деца!
2
14
 
7
 
! Отговори
awaken преди 2 години
Адът вече е на земята. Бебетата вече се правят в лаборатории. Жените избират баща на детето си по каталог. Какво следва? Правене на клонинги, за да им се вземат органите? Избиране на черти от бъдещето бебе от бъд. родители, които не се сбъдват и то просто е убивано? Събудете се, хора! Това вече е факт.
1
2
 
5
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Добра стратия и кратка и ясна. За жалост сега очаквам креационисти, генезисти и други исти (някои от тях дори няма и да знаят че са такива) да почнат да правят заключения без дори да са запознати с проблемите и техните решения...

Как да елиминирате гъбичките в устата
Как да елиминирате гъбичките в устата

Как да елиминирате гъбичките в устата

20 идеи за маникюр за къси нокти
20 идеи за маникюр за къси нокти

20 идеи за маникюр за къси нокти