Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни

Министърът коментира реформите в здравеопазването
Обновена: 21 фев 2016 08:21 | 21 фев 2016 08:00, Петя Славова
92
Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни
Снимка: Булфото
Няма съмнение за сигурността на личните данни. Това обяви Министърът на здравеопазването Петър Москов в Бургас по повод обществената поръчка за въвеждане на системата за пръстови отпечатъци в здравната сфера:
 
"Две от най-големите български фирми, едната от които е правила тази система с която депутатите в НС се идентифицират, а другата е с договори с българските служби за сигурност за софтуер и т.н.
Още по темата
 
Тоест никакво съмнение от гледна точка на породените спекулации в обществото за сигурността на личните данни, на здравните данни. Не мога да кажа какви са стъпките по Закона за обществените поръчки, но е регистриран факта, тоест отварянето на първата процедура за административно съответствие. Тези две фирми са, между тях ще бъде избран изпълнителят".
 
Министърът коментира те теми от здравната реформа, бъдещето на болниците и лекарствената политика на Здравната каса, предаде БНТ.
 
Москов обясни, че дори да не се стигне до подписване на рамковия договор с Лекарския съюз, в сила ще влезе служебен договор от 1 април. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говорите си вие ,ама заради този пръст ,колко жени искат да го чукат, не знаете!!знаем, и много мъже тоже...Дали ще го чукат не знам, но че ще *** камъни по Скравена - сигурация! Съгласно конституцията здравеопазването е безплатно, а върхушката го обърна на търговия със здраве. За бедните - гробищата!
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен от 40 Само си мислиш, че имаш право на някаква свобода, но нямаш. Имаш само задължения- да търпиш безропотно, да плащаш винаги и за всичко, включително и за поредната простотия на Москов, с която ти се доказва, че всъщност нямаш права. Роби-потребители сме ние, за жалост в такива ни превърнаха.
21
3
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Говорите си вие ,ама заради този пръст ,колко жени искат да го чукат, не знаете!!
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не желая отпечатъците ми да са в системата. Не съм извършвал престъпления. Мисля, че имам право на тази свобода. Не желая някои бъг да ме изкара престъпник.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, анихилирай се по най бързия начин! Трябва ли да си най некачествения човешки материал, за да си министър в България?!!!
18
2
 
18
 
! Отговори
Мдааааа..... преди 8 години
Опитвам се да си представя как ще вземат отпечатъци на мутри. Не успявам. Москов може ли?!
17
2
 
22
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
Тоя да се маха от здравното министерство и да ходи да играе Дракула в новия филм,грим не му е нужен.
16
3
 
27
 
! Отговори
Съвсем сериозно преди 8 години
Преди въвеждането на пръстов идентификатор искаме кръвен токсикологичен тест за наркотици на министъра , също проби от коса и урина ! Добре е и становище и заключение на група психиатри относно душевното състояние на въпросното лице !
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе знам какви сме ние дето си плащаме здравните вноски, но мога да ти кажа как ни третира правителството- като стадо за стригане.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вместо да се оплаквате,ако наистина си плащате здравни вноски,що не се съберем да видим по закон,какви сме ние дето плащаме здравни осигуровки,какви субекти са болниците като търговски дружества,какъв субект е НЗОК(защото има функциите на държавно-търговска-финансова институция),здравното министерство и Москов.Дали това с отпечатъците не е противозаконно монополно изискване на НЗОК и Москов срещу правата ни като субекти директно внасящи пари,гарантиращи съществуването на здравна услуга.
13
1
 
14
 
! Отговори
практично преди 8 години
Далече по - практично е да се въведат идентификационни карти с чип с вградено досие на пациента и да осъществяват комуникациите м/у консултантите , а също е електронната рецепта ....В това има смисъл.И има възможност да се пренасочат усилията.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не вземат да ни сложат и по един чип и да приключваме с правата, свободите и демокрацията! Или пък по една марка на ухото като добитъка, че вече съвсем заприличахме на малоумно стадо.
11
0
 
19
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Последното изречение ми звучи така: Съгласни ли сте или да ?! Направо си е демократично..... Очаква се награда - след метлата на летището, може би сега ще е спринцовка. За предпочитане е пред скалпел нали?!
10
2
 
25
 
! Отговори
ХА.. преди 8 години
СЛУШАХ ГО ПО НОВА- УЖ ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИ А ТОЙ НЕ ДАДЕ ДУМАТА НА НИКОЙ ГОВОРИ,ГОВОРИ И НИЩО НЕ КАЗА - ОБРЪЩЕНИИЕТО"ДОКТОРЕ" КЪМ ЛЕКАРИТЕ КОИТО СЕ ПОМЪЧИХА ДА ГО ПИТАТ А ТОЙ ГИ ПРЕКЪСВАШЕ ТОЙ ДОРИ СЕ СРАМУВАШЕ ДА КАЖЕ КОЛЕГА ЗАЩОТО ТОЙ КОГА Е БИЛ ЛЕКАР?? А МОЖЕ БИ СЕГА Е МИНИСТЪР ХАХАХА МНООГО Е "УМЕН" ДОКТОР НА ВСЯКА ДУМА ОТПРЕД ИЛИ ОТЗАД КАЗВАШЕ А А А СЯКАШ ПРЕДИ МАЛКО СЕ ВЪРНАЛ ОТ ЧУЖБИНА И ЗАБРАВИЛ БЪЛГАРСКИЯ О НЕ! ПРОСТО ГОВОРИ ЕДНО И СЪЩО И НЕЗНАЕ КАКВО ДА КАЖЕ - ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА....
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната простотия
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"тогава с тия пръстови индетификатори няма нужда от министерство на здравеопазването и НЗОК.Спокойно дейността им може да бъде прехвърлена директно на някоя софтуерна компания,сдружението на вносителите на лекарства и МВР.Ако системата с пръстови отпечатъци не сработи,защото в България досега всичко се прави само за усвояване на средства и отчитане дейност(виж новите пропадащи магистрали и пътища),следващата стъпка на РъБЪ ще е лични индентификатори с женски гърди и полови органи."
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Личните данни, които Москов ще събере, ще предаде на Цецо Ухото и няма мърдане.Всичко е една голяма мафия.
6
2
 
16
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Що за глупост е изразът "сигурност" на личните данни Преди години, когато започна да се носи низ поле широко, си направих груба сметка. От раждането ми до днес,"моите лични данни" ги има поне на 32 / тридесет и две / места!?!! Нека всеки си направи сам сметката !Навярно на половината от тези места, хората, които работят с тях, са дали "обет за мълчание" Допущам, че четвъртинката от тях, няма да спазят "обета"- И какво? На 20 възможни пункта министера добавя още един. Много важно! Пази Боже ??
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само едно няма съмнение че ще откраднеш много пари. То за това се бори властта.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е - няма съмнение за сигурността на личните ни данни... Няма съмнение, че няма да я има!