Къде се крие солта?

Ограничаване на количеството ѝ е важен фактор, за да бъдем здрави
Обновена: 24 фев 2016 12:02 | 24 фев 2016 09:55, Анна Дантева
0
Къде се крие солта?
Източник: Reuters, архив

Намаляването на солта при готвене е важно, за да подпомогнем здравето на себе си и на семейството си, но не е достатъчно. Истината е, че солта може да попадне в хранителния режим и посредством много други източници, за някои от които често не си даваме сметка...

Подправки и сосове. Солта е навсякъде – от дресинга за здравословната салата, доматения кетчуп до соевия сос и горчицата. Без сол, който играе ролята на консервант, вкусът им не би бил дори наполовина толкова добър, колкото е с нея. Добавянето на тези сосове към храната, означава повече сол в хранителния режим. 

Пакетирани храни. Всички хранителни продукти, готови за консумация, съдържат големи количества сол. В това число влизат консервите. 

Колбаси. Хранителни продукти като шунка, салами, наденица и др. са „претоварени“ със сол. Редовната им консумация крие риск от сърдечносъдови проблеми, нарушения в храносмилането, както и натрупване на излишни килограми.

Кои храни още са източници на сол четете на Puls.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Как да работите под напрежение, без да достигате до бърнаут
Как да работите под напрежение, без да достигате до бърнаут

Как да работите под напрежение, без да достигате до бърнаут

7 грижи за здрави и красиви нокти
7 грижи за здрави и красиви нокти

7 грижи за здрави и красиви нокти