Къде се крие солта?

Ограничаване на количеството ѝ е важен фактор, за да бъдем здрави
Обновена: 24 фев 2016 12:02 | 24 фев 2016 09:55,
0
Къде се крие солта?
Източник: Reuters, архив

Намаляването на солта при готвене е важно, за да подпомогнем здравето на себе си и на семейството си, но не е достатъчно. Истината е, че солта може да попадне в хранителния режим и посредством много други източници, за някои от които често не си даваме сметка...

Подправки и сосове. Солта е навсякъде – от дресинга за здравословната салата, доматения кетчуп до соевия сос и горчицата. Без сол, който играе ролята на консервант, вкусът им не би бил дори наполовина толкова добър, колкото е с нея. Добавянето на тези сосове към храната, означава повече сол в хранителния режим. 

Пакетирани храни. Всички хранителни продукти, готови за консумация, съдържат големи количества сол. В това число влизат консервите. 

Колбаси. Хранителни продукти като шунка, салами, наденица и др. са „претоварени“ със сол. Редовната им консумация крие риск от сърдечносъдови проблеми, нарушения в храносмилането, както и натрупване на излишни килограми.

Кои храни още са източници на сол четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари