Срещу токсични хора и колеги...

Как да разпознаем токсичните хора?
17 мар 2016 10:07, Eкип на Puls.bg
9
Срещу токсични хора и колеги...
Reuters, архив

На всеки се е случвало да се сблъска с манипулативни и емоционално враждебни хора. Би било чудесно, ако можете да отстраните такива личности от живота си и да се заобиколите с добри и почтени хора. Разбира се, това невинаги е възможно. Случва се да работим, да учим или да живеем с такива хора и понякога те имат власт над нас, което и възпрепятства отделянето ни от тях.

Как да разпознаем токсичните хора?

Токсичните хора действат с методи, чрез които получават желаното от тях. Те често се установяват на позиции, където могат да използват тези методи, като ръководни длъжности.

Има различни видове токсични хора. Един такъв пример са харизматичните личности, които първоначално създават впечатление на мили и забавни личности, но в процеса на съвместна работа започват да използват подигравки, цинизми, обиди, завеждат интриги и изискват внимание върху себе си и техните нужди. Друг тип са садистите, които изпитват удоволствие да измъчват другите. Това обикновено е вследствие на техните комплекси, ниско самочувствие и нужда да се чувстват "на върха".

Повече за токсичните хора и колеги четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
бравус преди 8 години
такива най ги обичам , като им нарежа гумите и като им омекнат зъбите стават като божИ кравички --- добри и хрисими
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ръководна длъжност е когато човек взима решения как да се действа и носи отговорност за тези решения и за хората под него.Токсичните хора нямат способности да носят подобна отговорност и за това не се борят за подобно място, предпочитат на място където имат подчинени но не носят отговорността за решенията си (решенията ги взимат по горе).Затова твърдението че токсичните хора се опитват да вземат отговорни постове ,ми се струва малко ненаместено.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай власт на някой, ако искаш да му видиш акъла.Не е задължително токсичните хора да са в властваща позиция, но когато е такава позиция става очевадно. Това си личи когато тези хора имат власт над нещо.Всеки човек има власт над нещо ,и именно там може да се наблюдава този процес.Токсичните хора е характерно, липса на самочувствие. Най тежкия случай е именно да се правят, че имат много високо такова, а всъщност то им е нулево. Симулация на самочувствие.
4
0
 
2
 
! Отговори
ИмашеТакава,неУспяла преди 8 години
да стане научен сътрудник без дисертация.Мразеше всички, които са с научна степен, а също и по-младите, които започваха да пишат дисертации.За беда,в същия институт работеше един силен по партийна линия.И той без дисертация, но го бяха направили ръководител на секция.Зад гърба му шушукаха, че навремето не е взел матура и е имал неприятности в университета, когато някой го изобличил. Но се оправил по партийна линия.Този същият направи токсичната жена партийна секретарка.По-нататък не ми се говори
3
0
 
5
 
! Отговори
Наум преди 8 години
Ако се сблъскваш с такива хора в работата по-добре започвай да си търсиш друга работа защото не си струва съзнанието ти да бъде тровено от такива изверги, това е същото като някое дете да бъде тормозено от малки с***дистчета в училище. Другия вариант е ако си човек със самочувствие и самообладание можеш да отговаряш на подобни провокации с емоционално дистанциране и кратки отговори като аха, ясно, сигурно и други с което показваш, че намираш събеседника за *** и не оценяваш държанието му.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aman ot ne istrezneli.Tazi statiq q pusnahte vchera
1
0
 
8
 
! Отговори
Студено преди 8 години
Най-вредни са токсичните модератори. Особено ако са нискокултурни и комплексирани. Напишете нещо и за тях.