Ягодите – бомба от флавоноиди

Подпомагат баланса на кръвното налягане
30 апр 2016 16:10,
8
Ягодите – бомба от флавоноиди
Източник: Reuters, архив

Ягодите са сред топ 10 от плодовете и зеленчуците, които имат най-високо съдържание на антиоксиданти, изключително богати са и на флавоноиди. Проведени са множество проучвания относно ефекта от консумацията на тези плодове. Те установяват различни ползи за здравето. 

В ягодите могат да се открият важни хранителни вещества, сред които витамин А, фолиева киселина, витамин C, селен, калий, фосфор, магнезий, желязо, калций, диетични фибри, въглехидрати и протеини. 

Благодарение на богатото им съдържание на калий, консумацията на ягоди е препоръчителна за тези, които страдат от хипертония. Те помагат за отслабване на ефекта от натрия в организма. Ниският прием на калий е също толкова сериозен рисков фактор по отношение на развитието на високо кръвно налягане, колкото и високият прием на натрий.

Повече за ползите от консумацията на ягоди може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
скротум преди 7 години
Видите ли огромни по размер ягоди по сергиите, бягайте докато е време! ГМО са, и много повече вредят, отколкото помаган. Така е и с големия член впрочем, ама пустият му женски свят, в който живеем...
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да уе, хубави, 10лв килото, свинското е по-евтино
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ягодите са хубави от на баба градината, иначе са пълни с отровоиди.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бомба, бомба, колко да е бомба? При положение, че в повечето случаи в магазините се продават култивирани ягоди, отгледани в парници с изкуствено осветление, наторяване...., колко ли от тези изследвания кореспондират с това което имаме на трапезата? Явно става дума за набрани в гората или отгледани по селата, ако въобще съществуват хора, които да блъскат за Купата на Съветската Армия. Както беше казал някой: "Всеки ден научаваме все повече за по-малките неща. Един ден ще знаем всичко за нищото."
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Червена мухоморка е много полезна на витамин (D)eath