Чешмяната вода може да причини акне

Често тя дразни кожата
18 юни 2016 08:58,
6
Чешмяната вода може да причини акне
Източник: Reuters, архив

 Ако не можем да определим причината за внезапната поява на пъпки, може да обмислим и чешмяната вода като основен рисков фактор. Дерматолози поясняват, че водата от чешмата може да бъде „сурова“ за кожата. Причината е, че тя изсушава кожата, което може да доведе до възпаление. В резултат се появява акне. 

 
До голяма степен този риск зависи от вида на водата, както и от чувствителността на кожата. Така например, ако страдаме от екзема и розацея, чешмяната вода може да причини по-голямо дразнене, отколкото при някой, който не е засегнат от подобен кожен проблем. 
 
„Твърдата“ вода от чешмата може да бъде причина и за появата на пъпките. В нея могат да се открият високи нива калций и магнезий, наред с други минерали, които биха могли да нарушат защитната бариера на кожата. 
 
Когато тя е компрометирана, кожата сe възпалява, а защитата ѝ е отслабена. Котленият камък е основен индикатор за това, че водата е „твърда“. 
 
Как бихме могли да се предпазим?
 
Да се използва „меко“ почистващо средство
 
Много е важно как мием лицето си. След като знаем, че водата може да раздразни кожата, е препоръчително измиващото средство да е „по-меко“. Тези продукти имат pH баланс, който е съвместим с кожата.
 
Можем да използваме филтър за пречистване на водата
 
По този начин се отстраняват вредните вещества във водата, а тя остава „мека“ и щадяща кожата. 
 
Да помислим за лечение на акнето
 
Ако състоянието на акнето вече е влошено, е препоръчително да се помисли за консултация с дерматолог и назначаване на лечение. Продуктите, които съдържат бензоил пероксид и салицилова киселина, помагат за отваряне на запушените пори и отстраняват излишната мазнина.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купете си TDS тестер за да видите колко е броя на замърсяващите частици във водата която пиете. Най - полезната вода за пиене е дистилираната. Хлорът е една от най - опасните съставки във водата.
5
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Затова пийте редбул и пепси с подладител...,и ще разберете,че чешмяната вода е правилният избор.Бистра водица...
4
0
 
10
 
! Отговори
стига бе преди 7 години
Досега хората са се къпали с чешмяна вода и не са имали акне. Не е от водата, а е от *** които слагат в храните - консерванти ,ГМО и др. Тровят хората после чешмяната вода виновна.
3
0
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
То пък при концесия направо ще цъфне с нашите "бизнесмени". Като електроподаването.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така става като водоснабдяването не е дадено на концесия за 99 години!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извод - къпете се с минерална вода.