Опасностите през лятото: Комарите и храната навън

Възможно е и Зика да дойде, но - без паника, каза Ангел Кунчев
Обновена: 20 юни 2016 11:27 | 20 юни 2016 11:26,
4
Опасностите през лятото: Комарите и храната навън
Кадър: bTV

Една от основните опасности за здравето през лятото е храната навън. Тя може да стане причина да се заразим с вирус, напомни държавният здравен инспектор Ангел Кунчев.

"Ако ви поднесат в заведение супа с бактерии, то е ясно, че ще има заболяване", каза той пред bTV. Кунчев напомни и да се внимава с хараната, закупена на улицата.

"Човек трябва да подбира къде се храни. Ако видите на улицата, че човекът, който продава нещо, няма къде да си измие ръцете, трябва да сте внимателни", каза още здравният експерт.

Сред другите опасности на лятото той включи комарите, които разнасят болести и вируси. Според Кунчев е възможно с тях у нас да пристигне и вирусът Зика. Здравният инспектор обаче смята, че това не трябва да всява паника.

"Вирусът е опасен за бременните жени, и то в началото на бремеността", каза Кунчев. Останалите хора можело и да не разберат, че са се разболяли.

Здравният инспектор напомни и за опасността от кърлежи. Затова той посъветва да не се ходи на нехарактерни места, а също така човек да оглежда тялото си и това на детето си дори след разходка в парка.

Кунчев посъветва хората да са с дълги ръкави, когато са в район с комари, особено между шест и осем часа вечерта, когато насекомите са най-активни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
в. иванов преди 7 години
Тази персона задава ли си въпроса що е компютър - високи технологии. И той като всички останали имитират заетост и си мислят, че правят нещо. То май повечето са такива. Горкия инспектор - очаквайте в следващите му изцепки нещо за въшките )))))))))))))
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ектрементите в морето нищо не казва, занчи няма проблем
2
1
 
3
 
! Отговори
д-р Сократес преди 7 години
Тоя па "инспектор ", че и здравен - откъде го изкопахте ,бе ! Страшна информация , страшни препоръки - няма що ; във всяка психиатрия пациентите ще ви дадат по - смислено интервю !
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ви поднесат в заведение супа с бактерии, то е ясно, че ще има заболяване",...............ама то в менюто пише ли си го,че е с бактерии ?