Защо ми липсва желание за секс?

Три често наблюдавани причини
1 юли 2016 20:55,
7
 Защо ми липсва желание за секс?
Снимка: flickr
Много двойки се сблъскват с периоди, в които сексът почти липсва, но това не означава непременно, че има някакъв проблем във връзката. Специалистите изтъкват някои пречки, на които може да се дължат проблемите в леглото…
 
1. Някои лекарства
 
За много млади жени контрацептивните таблетки са най-често срещаният потисник на либидото, тъй като те нарушават баланса в нивата на хормоните, основно на тестостерона.
 
С напредването на възрастта често се налага прием и на други медикаменти като антидепресанти и лекарства против стомашни киселини. Те също биха могли да се отразят на либидото. 
 
2. Непрекъснатият стрес 
 
Постоянното напрежение може да допринесе за липсата на желание за секс, тъй като обикновено се разсейваме и не можем напълно да се потопим в емоцията с партньора си. За да се отърсим от стреса и да се пренесем изцяло в интимния момент, е важно да определим какво точно ни напряга. 
 
За целта е полезно да си водим записки в продължение на няколко седмици. По този начин по-лесно можем да установим кои ситуации водят до потискане на сексуалното желание. 
 
3. Време е за бебе!
 
Бременността и раждането променят хормоните в женския организъм по непредсказуем начин. Някои жени се възбуждат от почти всичко по време на бременността, докато други изцяло губят интерес към секса. 
 
От друга страна, след вагиналното раждане и изтощението отнема известно време, докато партньорите се приспособят към новия начин на живот. Ролята на жената вече е по-малко сексуална и повече насочена към родителския модел. 
 
Един от начините, благодарение на които можем да си помогнем, е като говорим с партньора си за секс. Това може да доведе до възбуда и при двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: либидосекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това в казармата им са бухали какво ли не в храната на мъжете за да не им се иска. И като хапват намалва теостерона а. Именно това което предизвиква постоянното желание за секс.Потискали са им го. Някои жени и мъже са много сексулни натури. Когато има чувства, желание, мерак, любов тогава желанието се засилва впъти повече. А не че жените са мъже. Флуидите са им в повече един към друг.
4
1
 
6
 
! Отговори
отговор преди 7 години
Желанието за секс И при жените идва от тестостерона. Жените с най-много желание за секс всъщност са най мъже.Има учебници за целта, не само мъжкарско "споделяне на опит".
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пропуснато е и Е-Ге-Не-то, което също води до намаляване и изчезване на тестостерона.
2
2
 
13
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Най често липсата на обич ....
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да са много грозни и да не се привличат сексуално.