Кои хора могат да си позволят диета, богата на протеини

Протеините подхранват изтощените мускули и дават сила
5
Кои хора могат да си позволят диета, богата на протеини
Снимка: freeimages

Много от желаещите да отслабнат изключват от диетата си въглехидратите и наблягат на протеините. Високият прием на протеини обаче не се отразява особено добре на всички. Има 4 определени типа хора, които спокойно могат да повишат приема си на протеини. Останалите по-скоро трябва да се придържат към допустимите 50 г протеини на ден.

Кои са полезните протеини?

Това са яйцата, рибата, птичето месо, бобовите растения, ядките, семената, ориза и зърнените култури.
Протеините са необходими на организма, защото при разграждането си допринасят за отделянето на енергия, доставянето на есенциални аминокиселини и подпомагането на мускулите.

Кои хора могат да си позволят диета, богата на протеини?

Активно спортуващите

Бодибилдърите и активно спортуващите изразходват много голямо количество енергия. Тя трябва да се компенсира по някакъв начин. Най-доброто средство в случая са протеините. Те подхранват изтощените мускули и дават сила на тялото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а какво му е лошото,да хапваш от всичко. просто НЕ ПЛЮСКАЙ !!!!!!!!!!!!!!!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една от най- вредните диети за човека и протеиновата.Човешкият организъм не се нуждае от повече от 0.6 гр белтъчини на кг тегло. Дозата нараства и то с малко,само ако човекът активно спортува. За седящи и възрастни хора голямото количество протеини е самоубийство. Процентът протеин, и то животински, следва да намалява значително с нарастването на възрастта.Пустите му и моди са не само глупави, но и животозастрашаващи. А хората рядко четат истинска научна литература, поради което лесно залитат.