Най-често отоците на краката се дължат на болни вени

Какви са причините за хроничната венозна недостатъчност?
3 авг 2016 16:55, Eкип на Puls.bg
3
Най-често отоците на краката се дължат на болни вени
Източник: Reuters
Отоците се появяват заради различни причини - сърдечна недостатъчност, липса на плазмен белтък или лекарствена обословеност. В известен процент от случаите причината е в засягане на венозната съдова система и хроничната венозна недостатъчност.
 
Дилатирането на повърхностните вени, често цитирано като „разширени вени” е проблем, който създава дискомфорт, но не крие риск за здравето на пациента. Засягането обаче на дълбоката венозна система и развитието на флеботромбоза може да има усложнения и последици.
 
Варикозата представлява хронично заболяване на повърхностната венозна мрежа предимно на долните крайници. При по-изразена слабост на венозната стена могат да бъдат въвлечени и венозните съдове на горните крайници. Вариците са локално, змиевидно дилатиране на повърхностните венозни съдове.Те биват няколко вида.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Завещавам Ви Здраве преди 7 години
... бестселъра за здраве - книгата *** - търси в Гугъл - *** . *** . com
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо подобно. Прочетете книжката на Дядо Влайчо.
1
1
 
1
 
! Отговори
Lala преди 7 години
Най често отоците на краката се дължат на болни вени...,а пък болните вени често на проблем на черният дроб. Личен опит пийте "цярът" за четен дроб и жлъчка и този за стомах и киселини. Помага!Здраве пожелавам на създателя му!:-)