Защо е полезно да ядем суши?

Повишава енергията например
31 авг 2016 22:00,
11
Защо е полезно да ядем суши?
Източник: Reuters, архив

 Сушито е любима храна за мнозина, но, освен характерния за него вкус на прясна риба и уасаби, то може да предостави и редица ползи за здравето на организма. Ето някои от тях...

 
1. Подпомага поддържането на здравословно тегло
 
Повечето видове суши съдържат малки количества калории, което ги прави идеален избор за храна, в случаите, когато се стремим да поддържаме определени килограми. Препоръчително е да избираме такива, които са с богато съдържание на зеленчуци като краставици, моркови, както и авокадо. Същевременно следва да избягваме видовете, богати на кремове. 
 
2. Изгражда мускули
 
Тъй като е богата на протеини, рибата в сушито е много важна за правилното функциониране на мускулите и тяхното възстановяване. Това е чудесна храна за след тренировка, като препоръчителният избор в случая е суши, което съдържа постни риби като риба тон и сьомга. 
 
3. Увеличава нивата на енергията
 
Има някои видове суши, които се приготвят с пълнозърнести продукти като кафяв ориз. В комбинация с рибата, той може значително да повиши нивата на енергията. 
 
Зеленчуците, които се съдържат в тази храна, също могат да осигурят необходимите въглехидрати, което допълнително повишава енергията в организма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста далече от нашата кухня, както се казваше в една реклама " българско е да е по много ", чак ми е чудно как се наложи изобщо, друго си е да удариш дюнер на ъгъла.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А знаете ли какъв процент от японците са опоразитени с малки кръгли хелминти от суровата риба? И че за скъпите суши-барове извън Япония рибата се доставя със специални рефрижератори при -76 градуса? Сушито е храната на винаги недояждалите си японци в миналото. Безвкусно е и ако не го полееш обилно със соев сос и уасаби, по-добре не се мъчи! Дума няма, полезно е - много микроелементи и малко калории. Но и постите вършат работа. Едно време бабите ни са тримирели.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори аз като човек, който мрази риба, а ориз яде три пъти годишно, мога да кажа, че харесвам суши. Има хубави вегетариански варианти, любимо ми е с авокадо и Филаделфия. Снобско е да го ядеш всеки ден, но за по- специален повод защо не.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Суши!? Храна за сноби и парвенюта. Люспа риба с ориз за едно пълнено пиле.Бабите ви само със суши са ви хранили!
6
2
 
5
 
! Отговори
Иригатор преди 7 години
Така засища,че докато се прибера и съм огладнял отново.
5
3
 
3
 
! Отговори
Qko преди 7 години
Какви "кремове" гонят водещата не ми е ясно! Явно е превеждала с Гугъл Тензлейт! А инак, ако правите френска любов на някоя по-нечистоплътна дама, е все едно да ядете суши от сурова риба тон!
4
0
 
12
 
! Отговори
neo5 преди 7 години
Две селянки си говорят:"Ти суши пробвала ли си, ***?"- "Ми не, ***, само с уста..."
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишете за суши а показвате снимка на макиНе можете ли да се информирате преди да се опитвате да информорате ?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това чудо не мога да го понасям, а жена ми щеше да повърне през сълзи когато го опита, докато в същия момент на приятелката й "плющяха ушите" от кеф, докато консумираше сушито. Въпрос на вкус.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавото е, че засища много, само няколко парченца и вече си нахранен, вместо да се тъпчеш с първо, второ, трето ;)