За какво още може да използвате аспирин?

Прилагайте при пърхот
16 сеп 2016 08:15, Михаела Лазарова
7
За какво още може да използвате  аспирин?
Снимка: freeimages

Когато почувстваме неразположение, най-често взимаме аспирин. Оказва се, че аспиринът има и редица други приложения. За какво още може да го използвате, вижте в следващите редове.

При ухапвания и ужилвания от насекоми

Ухапванията и ужилванията от насекоми често предизвикват сърбеж, болка и подуване. Освен оцета, друг бърз лек, който може да приложите върху засегнатото място е паста от аспирин и вода.

След като я нанесете оставете я да изсъхне и падне сама. Тази грижа се прави по няколко пъти на ден. Разбира се, ако имате затруднено дишане, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.

Премахва пъпчиците

Акнето и пъпчиците преди и по време на месечния цикъл и овулацията, са неприятни и понякога трудни за премахване. Пастата с аспирин доказано спомага за изсъхването на пъпките, като същевременно намалява и зачервяването, успокоявайки кожата.
Направете паста от няколко стрити аспирина и вода. По желание може да замените водата с отвара от лайка или розмарин. Поставете пастата върху пъпчиците и след 10 минути изплакнете с чиста вода. Ако е необходимо, правете няколко дни по ред процедурата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една съседка беше хронично болна с няколко болести. Последно бяха й изписали аспирин. След седмица почина. Кръвта й бързо ставаше на вода. Може би от аспирина. Беше пенсионерка. ?!?!?!?!
5
0
 
2
 
! Отговори
Северозападняков преди 7 години
Чудесен флюс за почистване на повърхности, преди спояване.Не се препоръчва вдишване на парите при процедурата.
4
1
 
7
 
! Отговори
Доко преди 7 години
А моята приятелка спа без ***,а преди това пи аспирин и стана чудо - забременя!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропуснах да напиша как ползваха този аспиринов прах, смесен със зехтин.Сутрин, след като се измие лицето, се намазва с тази смес и след малко се измива с топла вода. После мама си слагаше ежедневния крем за лице, който употребяваше от години.Не знам дали е гледала по часовник колко минути да стои на лицето й тази смес от аспирин и зехтин, но във всеки случай поне 5 минути е имало.
2
0
 
3
 
! Отговори
Споделям преди 7 години
Още ходех на училище, когато мама и приятелките й прилагаха една рецепта за кожата на лицето - 10 аспирина се разбиват с кафемелачка, за да станат на прах. После този прашец се смесва със зехтин /не знам дали е било точно определено количеството на зехтина, но във всеки случай получената смес имаше гъстотата на крем за лице/. Бяха много доволни от резултата.Интересното тук е това, че тази рецепта я знаеха от съпругата на един тогавашен министър, която беше лекарка по професия.
1
0
 
1
 
! Отговори
Торбалан преди 7 години
До АнонименАми пробвай!