Асани от йога за здрави китки

Предлагаме ви избор от пет упражнения за укрепването им
17 сеп 2016 21:25,
2
 Асани от йога за здрави китки
Източник: Reuters
Силните китки са необходими за по-лесното и безопасно изпълнение на по-сложните асани на йога. Безспорно фокусирането върху правилното изравняване на междинните пози на йога може да бъде чудесно начало, но практикуването на някои определени асани може да укрепи китките. Това носи и ползи за практикуването на йога. Ето кои асани са полезни за китките...
 
Васищанасана, поза Странична дъска. Тази асана е отличен начин за укрепване на ръцете и китките. Изпълнението на тази поза работи и за мускулите в основата на тялото. Позицията следва да се задържи колкото може по-дълго, като се изпълни и от двете страни.
 
Пурвотанасана, поза Дъска нагоре. Практикуването ѝ изгражда стабилност в ръцете и раменете, докато тежестта на тялото е поставено върху китките. Следва да останем в тази поза за 5 дълбоки вдишвания и да я повторим 5 пъти.
 
Адхо Мукха Шванасана, известна още като „поза Куче, гледащо надолу“. Тя е чудесна за тонизиране на кръста, бедрата и прасците на краката. Докато балансираме тялото в обърнато V, се укрепват ръцете, заедно с китките. Следва да направим опит да останем в тази поза в продължение на 20 секунди, като същевременно се съсредоточаваме върху дишането си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: здравейогакиткиасани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сергей Станишев практикува Асани от йога за здрави китки,но нямало резултат.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това по-скоро е за меки китки :-D