Правила за успешни тренировки

Мускулите винаги се тренират по двойки
18 сеп 2016 21:50, Михаела Лазарова
0
Правила за успешни тренировки
Снимка: Reuters

Тренировките и добрата физическа активност помагат за подобряване на здравословното състояние. Движението е важно, защото регулира работата на важни органи и системи.

Но има някои правила при тренировките и изобщо при физическото натоварване, които трябва да се спазват. Така и резултатите ви ще са много по-добри.

Редувайте различни видове тренировки

Когато си одобрите една тренировка и правите само нея всеки ден, тялото се адаптира и спира да гори толкова калории, колкото се очаква. Ето защо е от значение да редувате кардио упражнения със силови упражнения, както и да сменяте интензитета им.

Ако тичате, например, е препоръчително да тичате бавно известно време, след което да направите едноминутен спринт. Резултатите са многократно по-добри.

Кардио тренировките не са вълшебство за отслабване

Ако мислите, че тичайки километри ще свалите килограми, може и да се лъжете. Това няма да се случи, ако продължавате да не спазвате никакъв хранителен режим.

Карането на колело до припадък, дължините в басейна, джогингът, всички видове кардио тренажори – нито едно от тези занимания няма да има положителен ефект, ако не си наложите диета. Може да не е драстична, но трябва да я има. Иначе всичко, което изгаряте, ще бъде възстановено след това и няма да има видим резултат.

Повече  по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари