Как се лекува прекомерното потене?

6 терапии, които могат да помогнат
3 ное 2016 17:00, Eкип на Puls.bg
5
Как се лекува прекомерното потене?
Източник: Reuters
Прекомерното потене, надвишаващо нуждите на организма, е рядко явление, засягащо едва 1%-3% от населението. Хиперхидрозата, известна още като профузно изпотяване, е състояние на организма, при което се отделя прекалено голямо количество пот. Наблюдава се нарушение в механизма за охлаждане на тялото, при което то е прекалено активно и се отделя 4-5 пъти повече пот от нормалното. Повишената концентрация на сол при засиленото потоотделяне е причина за силна жажда.
 
Потта всъщност ни е необходима. Тя притежава две ключови функции в организма. Тя е отделителна система и система за регулация на телесната температура.
 
Прекомерното изпотяване може да бъде признак за хормонален дисбаланс, инфекция, рак или тревожно разстройство, които изискват лечение. За да сме сигурни, трябва да се консултираме с лекар относно състоянието си. В повечето от случаите обаче, прекомерното изпотяване не е опасно, а просто неудобно и неприятно.
 
Хиперхидрозата може да бъде лекувана по няколко начина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: потенехиперхидроза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В горещите дни, по няколко пъти дневно да се взима душ.През останалите дни е достатъчно да се поддържа нормална хигиена.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ли? Ами питайте Веско Потния- със записване на песни в прослава на МВР и Герб
2
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Купете си климатик и по малко бачкане с повече лежане и релакс,за секс няма да говоря.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ау, хората се потят!Ау, голям праз!Правилният терапевтичен подход е да не ти пука.Животът не е светски журнал нито руски бал и е без дубъл.