При шипове помага пчелна отрова

Инжектира се пептид от нея директно в ставата
8 ное 2016 21:43,
2
При шипове помага пчелна отрова
Източник: Reuters
Инжекция, която съдържа пчелна отрова, би могла да помогне на страдащите от артроза. 
 
Използвайки пептид, намиращ се в отровата на пчелите, изследователи разработват много малки наночастици, които да бъдат инжектирани директно в болезненото коляно. Пептидът е познат като мелитин и има мощни противовъзпалителни свойства, които преустановяват разрушаването на хрущяла. 
 
На база на проведените лабораторни изследвания до момента, специалистите поясняват, че колкото по-рано след травма или инцидент се постави инжекцията, толкова по-малък е рискът конкретната става да бъде засегната от артроза. 
 
Специалистите смятат, че пчелната отрова би могла да бъде от полза и за онези, които от години са засегнати от болезненото дегенеративно заболяване. 
 
С напредването на възрастта се случва така, че основни стави, като тазовите, коленете, раменете и китките, се износват. Има и други рискови фактори за развитие на артроза и те включват: наднормено тегло, фамилна обремененост, както и страдания, свързани със спортни травми. 
 
Хрущялът поема въздействието при ходене, тичане или повдигане на тежести, за да предотврати триенето на костите в ставата и съответно нейното дегенериране.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Откриха топлата вода - доскоро вкъщи имаше една тубичка с мазило съдържащо пчелна отрова производство 80-те години - и дядо ми точно за шипове го ползваше .Истината е ,че много от вече открити и "работещи" лекарства се купуват от големите фармацефтични предприятия и после ги спират от производство и само подновяват патентите за да не ги прави друг --- ПРИМЕР беше даден с медикаменти използвани при СПИН -в САЩ струват 15 000 годишно , когато могат да се произвеждат и продават за 500 долара.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо да бръкнеш у кошеро пчелен и няма нужда от инжекция