Грешки в лечението на болното дете, които пречат на имунитета

За да не боледува малкото често
13 ное 2016 10:08, Румяна Тасева
0
 Грешки в лечението на болното дете, които пречат на имунитета
Източник: Reuters

Честите, повтарящи се заболявания на горните дихателни пътища са сериозно предизвикателство пред родителите на малки деца, посещаващи ясла, детска градина, предучилищни занятия. Независимо от факта, че повечето преминават без усложнения, те причиняват влошаване на общото състояние, ограничават ежедневните активности на детето и водят до отслабване на имунитета, вследствие на което може да се стигне и до възникване на хронични възпалителни процеси на дихателната система. 

Ако възрастните боледуват средно два пъти в годината, то децата в ранна детска възраст се разболяват 6-8 пъти годишно или повече, показват статистиките. Наличието на повтарящи се инфекции се обуславя не само от възрастта, но и от годишните сезони, от фактори като често излагане на цигарен дим ("пасивно пушене"), от наличие на хронични заболявания (например алергични ринити), от някои анатомични проблеми (например по-къса и по-хоризонтална евстахиева тръба при децата) и др.
 
Повечето деца с повтарящи се инфекции на дихателните пътища се заразяват с обичайни за сезона респираторни вируси. В тези моменти правилното поведение на родителя е от решаващо значение не само за бързото излекуване на детето, но и за здравето му в бъдеще. Резултатът от родителските грешки в ранното детство е поява на дисбаланс в имунния отговор. Кои са най-често срещаните грешки в лечението на болното дете, които не бива да се допускат?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: имунитетболно дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари